Belföld

Felfüggesztett börtönre ítélték Csábi Bettinát

Gabonával üzletelő adócsaló bűnszervezet ügyében hirdetett ítéletet a Kecskeméti Törvényszék.

A kilenc vádlottból ötöt letöltendő, négyet – köztük Csábi Bettina korábbi többszörös ökölvívó és kick-boksz világbajnokot – felfüggesztett börtönre ítélt a bíróság – írta a baon.hu. A vádlottakat általában folytatólagosan elkövetett adócsalás és magánokirat-hamisításban találták bűnösnek.

Az egykori sportoló és nyolc másik vádlott ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint több ezer tonna gabonát hoztak be Romániából. Hamis papírokkal azt a látszatot keltették, hogy továbbviszik Szlovákiába, de a gabonát Magyarországon eladták. Áfát nem fizettek az értékesítés után, így az állami adóbevételt jelentősen csökkentették.

Csábi Bettinát (másodrendű vádlottként) 2 év börtönre (4 év próbaidőre felfüggesztve), illetve 9,5 millió forint vagyonelkobzásra ítélték. Ő mindvégig tagadta bűnösségét, azt mondta, semmi köze nem volt a gabonaforgalmazáshoz, ezt volt férje intézte, ő végig úgy tudta, hogy minden teljesen legálisan zajlik a cégnél.

 

Az ügyészség szerint a bűnszervezetet Csábi Bettina volt férje hozta létre. A vádhatóság Csábi Bettinától 147 millió forint, volt férjétől 315 millió, a többi 7 vádlottól összesen 2 milliárd 510 millió forint vagyonelkobzást kezdeményezte. A bíróság őt 4 év 6 hónap börtönre és 16,6 millió forint vagyonelkobzásra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik