Belföld

Vajna Tímea aranyevésén csámcsog a Parlament

Meg azon, hogy a nők vajon tenyészállatok-e. Bónusz: Kövér Lászlót lekommunistázták.

Elfogyunk.

Gyász

Megemlékezéssel kezdte mai munkáját a t. Ház: a manchesteri robbantás áldozatai és a minap elhunyt volt kisgazda képviselő, Pintér István tiszteletére álltak néhány pillanatig némán az Országgyűlés jelenlévő tagjai, nem túl sokan.

Erről szólt ma az első napirend előtti felszólalás a parlamentben, felvezetője az emberi minisztérium államtitkára, Veresné Novák Katalin, apropója a tegnapi gyereknap, konkrét témája Magyarország demográfiai zuhanása. Ez speciel fontos kérdés, mégis végig “beóbégatásokat” (Kövér László minősítése az elnöki pulpitusról) lehetett hallani.

Novák Katalin természetesen örvendezett a kormány családpolitikája fölött, különösen azon, hogy 2018 a családok éve, minek okán konferenciáztak is egyet.

A zöld Szél Bernadett “bizarr konferenciának” nevezte a rendezvényt, majd elismerte:

Vannak családok, akik jól járnak. Például a Mészáros-család meg a Rogán-család.

Az LMP a gyermekvállalási kedv fokozása érdekében szociális bérlakásprogramot akar ötvenmilliárdból, valamint versenyképes béreket.

A nők tenyészállatok?

A szoci Bangóné szerint az a baj gyökere, hogy Orbán Viktor tönkre teszi Magyarországot, benne a családok életét, a képviselő asszony szerint manapság ismét dívik a gyermekmunka, gyerekek állnak sorba ingyenételért, miközben:

Azt látjuk, hogy Andy Vajna felesége aranyat eszik.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó szerint a fideszesek fejében az van, hogy:

A nők szüljék tele a világot, mint a tenyészállatok.

A Fidesztől Selmeczi Gabriella szólalt meg, tőle azt a redundánsat jegyeztük fel, hogy a kormány családpolitikája:

Hihetetlenül erős erő.

Meg azt, hogy “bízunk a családokban, mégpedig erős hittel tesszük ezt”, annak ellenére, hogy “az ellenzékiek nevetségessé akarják tenni azokat, akik családban gondolkodnak”.

Ráállva a természetjogra

A kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa úgy véli, “mindannyian büszkék lehetünk az eredményeinkre”, s kifejtette, pártja “a természetjog alapján állva” a kétszülős család híve, de azzal sincs baja, ha az egyszülős családok is kapnak támogatást.

A szocik elég vehemensen reagáltak a kormánypárti felszólalásokra, amin Kövér László szokás szerint felbosszantotta magát. És persze leteremtette a renitenseket, mai feddésében az volt a különleges, hogy a házelnöknek a felindulástól elcsuklott a hangja.

Kövér szerint, amit az MSZP hétről hétre művel a Parlamentben, “annak a bolsevizmushoz, lehet, van köze”.

Ez nem a kocsma, egy intelligensebb futballközönségtől intelligensebb bekiabálásokat lehet hallani, mint önöktől.

A fegyelmezési libegőre ült fel Novákné is, aki szintén arra biztatta a szocialistákat, úgy viselkedjenek a Házban, hogy azzal “példát mutathassanak gyermekeinknek”.

Kövér lekommunistázva

Az attak után pár perccel a folyosón akasztottuk Bangóné és párttársa, Kunhalmi Ágnes mozgását. A vidám képviselő asszonyok Kövér szavaira ekképpen reagáltak:

A kommunista kommunistázott bennünket!

Fotó: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik