Belföld

Évekre javítóba kerülhetnek a margitszigeti kefirrablók

Vádat emeltek két fiú ellen, akik rátámadtak egy futóra tavaly ősszel a Margitszigeten, de csak egy kefirt sikerült zsákmányolniuk. Súlyos bűncselekmény – felfegyverkezve elkövetett rablás – elkövetése miatt állnak bíróság elé – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől hétfőn.

A támadás idején mindössze 15 éves fiúk október 26-án késő este figyeltek fel egy kocogó fiatalra, és megbeszélték, hogy megszerzik az értékeit. Ezután mindketten kapucnit húztak a fejükre és utána rohantak. Amikor beérték, egyikük hátulról megragadta a vállát és elgáncsolta. A futó felállt, ám ekkora támadói elállták az útját, és kést rántottak.

Az értékeit követelték, de a fiatal közölte, hogy csak egy kefir van nála. Ezt a fiúk felszólítására át is adta. Ezután telefonját akarták, de azt mondta, nincs nála. Ezt a kamaszok nem hitték el, ezért egyre közelebb mentek hozzá és azzal fenyegették, hogy megszurkálják.

Az ügyészség tekintettel a fiatalok életkorára – a rájuk vonatkozó szabályok szerint – javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta.

Olvasói sztorik