Belföld

Civilek piknikeztek a Parlament előtt

A Civilizáció nevű szervezet hétfőn 17 órára piknikezni invitált mindenkit, akiknek fontos a civilség eszméje.

A rendezvényen bemutatták, kik azok a magyar emberek, akiknek az életét nap mint nap jobbá teszik a civil szervezetek, akik bizonyítják, Magyarországnak szüksége van a civilek munkájára.

Galéria
Fotó: Bielik István / 24.hu

A csatlakozó 83 civil szervezet számításai szerint az elmúlt évben 645 240 embernek segítettek valamilyen módon. Nem egy szokványos demonstráció volt, hanem piknik, amit azért rendeztek, hogy beszélgessenek, együtt legyenek.

Helyszíni tudósítónk szerint körülbelül ötszázan lehettek a helyszínen.

18 órától többen beszédet mondtak a téren.

Móra Veronika, az Ökotárs alapítvány vezetője arról beszélt, sokat civil dolgozik gyakran lehetetlen körülmények között.

Mindenki civil, aki tesz azért, hogy az ország jobb hely legyen

– fogalmazott.

Pion István slammer kijelentette, hogy civil az egész ország, majd megskandáltatta a tömegnek nem nevezhető hallgatóközönséget.

Gyurácz Annamária, a Sclerosis Multiplex Betegek Csongrád Megyei Egyesületéte vezetője úgy fogalmazott, ők szolidaritásból jelentek meg az eseményen, mert a törvény őket nem érinti. Ő csak jó ügyekért küzdő civil szervezeteket lát maga körül.

Galéria
Fotó: Bielik István / 24.hu

Szalay Krisztina rendező szerint ha elhisszük, hogy megérdemlünk egy szeretettel teli országot, akkor megvan rá a lehetőség, hogy meg is teremtsük.

A program valamivel 19 óra előtt véget ért, az emberek pedig elindultak hazafelé.

Mint ismert, a kormány a jelenlegi állás szerint június 13-án akarja elfogadni a civileket megbélyegző törvénytervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik