Belföld

Kisoroszlánt vittek a győri plázába – Az Árkád szerint szó sincs állatkínzásról

Facebook-oldalán reagált az Árkád Győr arra, hogy sokakat felháborított, hogy gyermeknap alkalmából egy kisoroszlánt vittek a plázába. A programot népszerűsítő poszt mára eltűnt a képekkel együtt, de azóta is folyamatosan érkeztek a dühös kommentek, mert sokak szerint állatkínzás, aminek kitették az alig pár hónapos kölyköt. A győri állatkert is felháborodott a történtek miatt, ennek hangot is adtak egy bejegyzésben.

Kérdéseinket az esettel kapcsolatban elküldtük az Árkád Győrnek. Választ még nem kaptunk, viszont kiadtak egy közleményt:

Aggódó és gyűlölködő kommentek árasztották el az ÁRKÁD Győr Facebook-oldalát, állatkínzással vádolva a bevásárlóközpontot, miután egy oroszlánkölyök is részt vett a tegnap kezdődött gyereknapi programján. Az ÁRKÁD Győr vezetése mindenkit megnyugtatott: szó sincs arról, hogy a kisoroszlánt elszakították volna az édesanyjától.

Közölték, hogy ezt egy kedves gesztusnak szánták, a családokat akarták meglepni azzal, hogy odavitték Kiarát.

Csütörtök délután a bevásárlóközpont látogatói néhány órán át testközeléből láthattak egy kisoroszlánt, sokan azonban aggódtak a kölyökért – amit többé-kevésbé cizellált stílusban az interneten is megosztottak a nyilvánossággal. Az ÁRKÁD Győr vezetése és a négy hónapos kisoroszlán gondozója mindenkit megnyugtatott: szó sincs állatkínzásról, ahogy arról sem, hogy elszakították volna a családjától.

A kölyök egyik gondozójára, Schneller Lászlóra hivatkozva azt írják,
Kiara egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, akit úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a megszületésük után… Ez a kannibalizmus nem ritka a nagymacskáknál: gyakran a hímek ölik meg saját újszülött kölykeiket, az anyáknál pedig általában az első ellésnél történik ugyanez, ahogy Kiara esetében is. Közölték továbbá, hogy az érdi Noel Tanya állatkoordinátora  biztosított mindenkit, hogy a kisoroszlán számára egyáltalán nem szokatlan az emberek közelsége.

A közleményben említik, hogy a szakember sem érti a felháborodást, hiszen az állatkertekben is gyakori és teljesen elfogadott állatkölykök hasonló bemutatkozása, másrészt három órán át volt csak látható, simogatni pedig nem lehetett.„Kiara emberek között nevelkedik, hozzászokott a közelségükhöz, s minden körülményt biztosítottunk számára, hogy ne érezze rosszul magát Győrben” –

Az ÁRKÁD Győr vezetője sajnálja, hogy ez a jó szándékú gesztus kivívta sokak nemtetszését, de szerencsére jóval többen vannak azok a látogatók, akik számára kellemes és emlékezetes program volt testközelből látni az állatok királyát – ha csak „kicsiben” is.

– fűzték hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik