Belföld

Megrovást kapott a 11 éves diákját pofon vágó tiszabői tanárnő

Megrovást kapott egy tiszabői tanárnő, aki pofon vágta 11 éves diákját. A Szolnoki Törvényszék ezzel lényegében helybenhagyta a járásbíróság döntését, és közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettében mondta ki bűnösnek az egyébként büntetlen előéletű, a történtek idején a Tiszabői Általános Iskolában tanító pedagógust.

A bíróság szerint a tanárnő 2014. október 8-án délelőtt az egyik órán ütötte meg a kislányt.

A hatályos jogszabályok szerint megrovásban kell részesíteni azt, akinek cselekménye az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy az e törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen. A megrovással a bíróság helytelenítését fejezi ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólítja az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

– áll a Szolnoki Törvényszék tájékoztatásában. Az ítélet jogerős.

A törvényszék márciusban arról számolt be, hogy egy tiszabői tanárnőt tizenhárom rendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette, kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettében talált bűnösnek a járásbíróság, miután a vád szerint a gyógypedagógiai tagozaton dolgozó nő több mint tíz alkalommal bántalmazta 7-14 év közötti tanítványait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik