Belföld

Nem kispályás díler volt a budapesti rendőrnő

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrnő ellen, akit azzal gyanúsítottak meg tavaly ősszel, hogy drogot árult. A Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte:

az egykori egyenruhást és társát jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt állítják bíróság elé. Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrnő szabálysértési előadóként dolgozott egy kerületi kapitányságon. Szeptember 23-án fogták el párjával együtt. Akkor még csak kábítószer-birtoklás miatt indult ellenük büntetőeljárás.

Ám nem sokkal később – a beszerzett bizonyítékok alapján – az egyenruhást még súlyosabb bűncselekmény elkövetésével, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. A kirendelt vegyész-szakértők ugyanis már akkor megállapították, hogy a nő újpesti lakásában talált fehér por és több kilónyi növényi törmelék annyi kábítószert tartalmaz, ami meghaladja a személyes használatra szánt mennyiséget. A rendőrség a történtek fényében megszüntette a nő szolgálati viszonyát.

Úgy tudjuk, a pár a lebukása előtti hetekben már biztos kábítószert árult, főként ismerőseik vásároltak tőlük. Azután ütöttek rajtuk, hogy speed-et adtak el valakinek: elkapták a vevőt, majd a dílereket is. Ekkor már egy ideje figyelte őket a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Az otthonukban a rendőrök amfetamint, speedet, kokaint és marihuánát találtak.

A rendőrnő és élettársa előzetes letartóztatásba került, de információink szerint most mindketten házi őrizetben vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik