Belföld

Molotov-koktéllal támadt a féltékeny győri férfi

A szerencsén múlott, hogy nem robbant fel egy monostori ház, amire egy férfi égő kanócos benzinesflakont dobott féltékenységből. A gyújtogatót a rendőrök a helyi vasútállomáson fogták el.

Egy 53 éves asszony két éve elhagyta monostori élettársát, és hozzáment a győri férfihoz. Kapcsolatuk azonban megromlott, a férj többször megverte a nőt, egyszer a bordáit is eltörte. Súlyos testi sértésért emiatt el is ítélték, pénzbírságot kapott – írja a Zsaru magazin.

A nő kapcsolatban maradt előző párjával. Mesélt agresszív férjéről, és arról is, hogy április közepén megelégelte a kegyetlen bánásmódot, és elhagyta őt. Egy almásfüzitői munkásszállóra költözött, majd április 28-án délután meglátogatta monostori barátját. Férje épp akkor telefonált neki, ám a nő nem árulta el, hova szökött.

A hívást azonban véletlenül nem bontotta, így B. Tamás megtudta, felesége a volt élettársánál van. A féltékenységtől elvakult férfi ezután többször is telefonált, és fenyegetőzve közölte, odamegy.

Így is tett.

 Útközben egy benzinkútnál egy félliteres műanyag flakont megtöltött benzinnel. Amikor este a házhoz ért, becsöngetett, de nem engedték be. Először belöttyintett egy kis benzint a kertbe, és meggyújtotta, azonban hamar elégett, és semmi sem történt. Ekkor zsebkendőt tömött a flakonba, majd a kilógó részét meggyújtotta, és a ház ablaka felé dobta. Szerencsére egy tuja eltérítette a flakont, így az nem törte az üveget. Az ablak alatt ugyanis egy gázkonvektor van, az egész épület pillanatok alatt felrobbanhatott volna.

Fotó: Sebestyén/Rendőrség

 

B. Tamás a sikertelen revans után elmenekült, felesége és annak volt párja pedig értesítették a rendőrséget. A járőrök megkérdezték az asszonyt, autóval érkezett-e Győrből a férje, de a nő közölte, nincs kocsijuk. Az egyenruhások gyanították, hogy vonattal ment, ezért megtudták, mikor indul a legközelebbi szerelvény Győrbe. Kiderült, hogy pár percük van csak, ezért segítséget kértek a kapitányságon lévőktől, ők ugyanis nem értek volna oda. A férfit a körzeti megbízottak kapták el.

A támadóra a lépcső alatt megbújva találtak rá. A kihallgatáson először azt állította, senkit sem akart bántani, és kárt sem akart okozni. Később azonban elszólta magát és elárulta, hogy fel akarta gyújtani a házat.

A tűzvizsgáló megállapította, ha az épület kigyullad, a tűz átterjedhetett volna a szomszédos házakra. B. Tamás ellen közveszély okozása bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik