Belföld

Ezért nem viszi ki a postás a külföldről rendelt csomagját

Az mfor.hu szerint sokan tapasztalják mostanában, hogy a külföldről rendelt csomagjaikat nem hozza ki a posta, csak egy értesítőt küld a címre, hogy hol lehet átvenni a küldeményt. A portál utánajárt, mi állhat a jelenség mögött.

A Magyar Posta az mfor.hu megkeresésére közölte: mind a belföldi, mind a külföldről érkezett csomagok esetében megkísérlik a kézbesítést.

Ugyanakkor a nemzetközi küldeményforgalomban állandó jelenség, hogy az alacsony postázási költséget vagy ingyenes szállítást jelző – jellemzően távol-keleti vagy tengerentúli – webáruházak gyakran nem csomagként postázzák a küldeményeket, hanem úgynevezett nemzetközi közönséges levélként. Ehhez nem társul részletes nyomkövetés és kézbesítési időgarancia sem.

Egy idén április 8-án hatályba lépett kormányrendelet szerint a posta mellőzheti a 324x229x24 millimétert meghaladó méretű, nem könyvelt küldemények kézbesítését a megadott címre. Az ilyen küldeményeket a levélszekrényben hátrahagyott értesítőben megjelölt postahivatalban lehet átvenni – írja az mfor.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik