Belföld

Fideszes polgármesterjelölt cége dolgozott az okoskerítésen

Az állami MVM OVIT alvállalkozóknak passzolta le a munkát.

A fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége az egyik legnagyobb nyertese az „okoskerítés” építésének – írja az Index.

A portál emlékeztet: a belügyminisztérium és a fejlesztési minisztérium néhány hete ellentmondásba került egymással, amikor azt kérdezték, ki építi a szerb-magyar határon épült, elektronikus jelzőrendszerrel és kamerákkal ellátott határzárat. A belügy azt állította, hogy a kerítés mintaszakaszát rabok építették, a műszaki berendezéseket pedig az állami MVM OVIT telepítette, a fejlesztési tárca viszont tagadta, hogy a felügyelete alá tartozó vállalat dolgozott volna a kerítésen.

A szocialista Tóth Bertalan az ellentmondás feloldása érdekében adatigényléssel fordult az MVM OVIT-hoz. Kiderült: a vállalatnak valóban van köze a kerítésépítéshez, de a munkát szinte teljes egészében alvállalkozóknak passzolták le. Az egyik legnagyobb nyertes a MetalCom, Bozó Zoltán cége, aki a 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz színeiben indult Szentesen a polgármesterségért, de kikapott.

Cége egyébként jelentős szereplő saját területén, mindhárom mobilszolgáltatónak dolgoztak már, de egyre erősebb a jelenlétük az állami szférában, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel is együttműködnek. A szerződések szerint a határon ők építették a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, a jelzőrendszer megtervezésére és kivitelezésére pedig mintegy 16 milliárdért szerződtek velük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik