Belföld

Brüsszelt okolja a Fidesz a manchesteri robbantásért

Saját célkitűzésüket látják igazolva kampányszagú közleményükben.

Közleményt adott ki a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs a manchesteri robbantás nyomán. Azt írja: a párt „mély megrendüléssel értesült a manchesteri  támadásról”. Szerinte „az Európát sújtó újabb terrortámadás megerősíti azt a célkitűzésünket, hogy határainkat minden eszközzel meg kell védeni”.

„Ismét kérdezzük: még hány ártatlan európai embernek kell meghalnia, hogy Brüsszel megváltoztassa elhibázott bevándorláspolitikáját?” – áll a közleményben, ami azzal zárul, hogy „a tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra, és ma már a fiatalok és a gyerekek sem kivételek”.

A Jobbik közleményében azt írja: „A brutális támadás ismét megerősítette: a magyar és európai hatóságoknak mindent el kell követniük annak érdekében, hogy se a terroristák, se a terroristákat finanszírozó személyek ne jöhessenek be Európába”.

Az Együtt megrendítőnek tartja a terrortámadást. „Bízunk abban, hogy a gyors nyomozás meg tudja állapítani a tettesek kilétét, motivációját. A történtek ismét felhívják a figyelmet az arctalan terror elleni közös, nemzetközi erőfeszítések fontosságára, hogy a gyűlölet ellen küzdeni, harcolni kell. A szabadságnak és egymás kölcsönös tiszteletének nincs történelmi alternatívája” – áll a párt közleményében. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik