Belföld

Nem a szuperkórházak fogják megoldani a magyar egészségügy problémáit

Nem szuperkórházakra, hanem az egészségügy strukturális átalakítására lenne szükség – mondta el a Hír TV kérdésére Velkey György, a Magyar Kórházszövetség alelnöke. Ahogyan korábban megírtuk, a fővárosban három szuperkórházat hoznak létre, 2025-re a teljes fővárosi egészségügyi ellátás megújulhat.

Velkey György szerint több sürgősségi központra lenne szükség. Korábban az Index számolt be róla, hogy Budapesten 22 kórház és 30 klinika van szétszórva, mégis alig van olyan köztük, amely az év 365 napján 24 órás ügyeletet tudna adni.

Most is rengeteg feladatot elvégeznek a fővárosi kórházak, de a mostani rendszer nem alkalmas arra, hogy egy helyen mindent meg tudjanak csinálni. Sokszor kell radiológiai vizsgálatokra vagy speciális beavatkozásokra vándorolni egyik intézményből a másikba, illetve nehezen fellelhetők azok a helyek, ahova a betegeknek az adott bajukkal menni kell. Nyilvánvaló, hogy ehhez építkezés, illetve humánerőforrás-fejlesztés is kell, tehát ez egyik pillanatról a másikra nem tud megoldódni

– nyilatkozta az alelnök a Hír TV-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik