Belföld

Még 170 milliót szippant fel Orbán Várba költözése

A Miniszterelnökség friss közzétételi listája szerint 170 millió forintért végzi el a Hamburg C Kft. a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges 3D modellezéssel készített belsőépítészeti tervezési feladatokat.

A teljesítés kezdődátumaként 2017. március 2-át, lezárásaként pedig 2018. február 15-ét jelölték meg.

Ahogyan korábban megírtuk, a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a korábbi hírekkel szemben csak 2018 decemberében foglalja el helyét a Várban.

Fő a történelmi hagyomány

A mostani, 170 milliós kiadás egy kisebb falat ahhoz képest, hogy  a Miniszterelnökség budavári elhelyezésével összefüggésben a Kamelita-kolostor átépítési munkálataira, illetve a kapcsolódó beruházások megvalósítására 13 milliárd 298 millió 825 ezer forint értékben kötöttek szerződést a Confector Mérnökiroda Kft.-vel, még tavaly.

A miniszterelnököt egyébként csak ideiglenesen helyezik el a Karmelita-kolostorban, a kormányfő székhelye hosszabb távon a Sándor-palota lehet. A kolostor befejezése után ide költözik a kormány egy része, nagyjából másfélszáz ember. Itt kap helyet a miniszterelnök és stábja, illetve a kabinet miniszterelnökhöz tartozó tagjai: a miniszterelnök-helyettes, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az MTI-nek arról beszélt, hogy tévedés Orbán Viktor költöztetéséről beszélni a kivitelezés kapcsán, hiszen a miniszterelnök a Cinege utcában lakik. Kifejtette azt is, hogy a kormány arra törekszik, hogy a történelmi hagyományoknak megfelelően abba a környezetbe helyezze a tárcákat, amelyben egykor megtalálhatóak voltak. Így például a Belügyminisztérium saját korábbi, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Pénzügyminisztérium eredeti épületébe tud költözni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik