Belföld
Hatodik szezonját kezdi meg a Budapest Park

Egy éve még a szocik is támogatták, hogy parkoló legyen a Budapest Park helyén

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

2017. 05. 22. 19:43

Korábban a témában:

A 444 bukkant rá arra két IX. kerületi önkormányzati jegyzőkönyvre, amelyből kiderül, hogy Pál Tibornak, az MSZP kerületi képviselőjének egyáltalán nem lett volna baja azzal, ha a Budapest Park nevű szórakozóhelyből parkolót csinál az önkormányzat. A hétvégén robbant a hír, hogy a Fidesz és az MSZP közösen szüntetné meg a Budapest Parkot. Hétfőn Pál Tibor Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy bármi ilyesmiről szó lenne, ő csak érdeklődött, hogy mi lesz a területtel 2019 után így, hogy Budapest nem rendez olimpiát. Bácskai János szintén tagadta, hogy megszüntetnék Budapest Parkot.

Egy 2015-ös jegyzőkönyv szerint azonban Pál annak idején azt mondta egy testületi ülésen, hogy

Ezen ügy kapcsán javaslom, hogy kérjük fel Polgármester urat – aki fővárosi képviselő is -, hogy a 2016. évben érje el, hogy a Budapest Park P+R parkolóként működjön,

Erre Bácskai János polgármester, aki úgy nyilatkozott, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy parkolót hozzanak létre a szórakozóhely területén, azt válaszolta, hogy

Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén – ami kb. 400 parkolóhelyet jelent –, még ha ez a fiatalság szórakozásának a rovására is lenne.

Egy évvel később újra napirenden volt a téma, szintén Pál Tibor hozta fel:

a Fővárostól kapott válaszból kiderült, hogy ez a terület az Olimpia idején különböző villamos végállomásoknak a helye lett volna, de azóta kiderült, hogy nem lesz Olimpia, tehát most már nyugodtan lehet P+R parkolót építeni.

A polgármester egyetértett a felvetéssel, de hozzátette, hogy a kivitelezéssel bajban lenne, meg kell várni vele a főváros válaszát.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.