Belföld

Fotók a halálos nyíregyházi repülőbaleset helyszínéről

Mint arról korábban beszámoltunk, szombaton kora délután lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán, a pilóta meghalt.

A vitorlázógép egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében zuhant le.

A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a motor nélküli repülőgépet vezető pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Más nem sérült meg a balesetben.

Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

Galéria
Fotó: MTI

Vizsgálat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Közlekedésbiztonsági Szervezet megkezdte a baleset vizsgálatát – közölte a tárca szombat délután az MTI érdeklődésére.

Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik