Belföld

Dél körül érkezik a viharos eső

Szombaton a gomolyfelhő-képződés mellett azért többórás napsütésre is számíthatunk, írja a Kiderül.hu. A déli óráktól elsősorban a középső és az északkeleti országrészben alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel, viharossá fokozódó széllel.

Estétől már egyre inkább a Dunántúlon valószínű többfelé csapadék. Késő délutánra a Tiszántúlon is északnyugatira, északira fordul a szél, amelyet erős, a Dunántúl északi részén és a Balaton környékén viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati harmadán csak 20 fok körül, másutt 24, 29 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a Dunántúlon eleinte még sok lesz a felhő, majd csökken a felhőzet, a legtöbb helyen az erősen megnövekvő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Összességében több helyen alakul ki zápor, néhol zivatar.

Az északi, északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik