Belföld

Vona Orbán nyomában

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 05. 19. 11:59

Közösségi média, közpénz, közbeszéd. A Jobbik elnöke nyugodtan alszik, inkább a kormányfő álmáért aggódik.

„Hahó, Facebookosok!”

Ezzel a legendás köszöntéssel üdvözölte a kormányfő a Parlamentből szelfizve az ötszázezredik lájkolónál Facebook-oldala követőit. Most azért idézzük ezt vissza, mert Vona Gábor elérte a 400 ezret, amit szintén nagyon megköszönt.

Miheztartás végett jelezzük, hogy itt 2015 őszén tartott Orbán Viktor. Akkor azt írta, a “határ a csillagos ég”. Noha jelenleg is ő messze a legnépszerűbb magyar politikus a Facebookon (szimpatizánsai száma 550 ezer körüli), de az általa jósolt csillagos ég még messze, a magyar celebek némelyikének ennél jóval több követője van, és őket is lekörözik néhány kutatás szerint a magyar fiatalok legkedveltebb hírességei, a YouTube sztárjai.

A pénzek nyomában is

Vona Gábor egyébként nem csak a közösségi médiában eredt Orbán Viktor nyomába. A Hír Tv-ben a Jobbik elnöke arról beszélt, nem rágalomnak, valódi kérdésnek szánta, amikor a kormányfő állítólagos eltitkolt külföldi vagyonáról faggatta a parlamentben. Vona Gábor – a Gyurcsány Ferenc által korábban pedzegetett dokumentumokat – nem látta, egyszerűen azért kérdezett rá, mert a politikában, közéletben volt ilyen információ.

Kötelességének érezte ezt a kérdést tisztázni,

hiszen ez nem csupán Orbán Viktorról szól ebben a pillanatban, hanem Magyarországról, hiszen ez azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök egy nemzetbiztonsági kockázat, akit zsarolni lehet, akit támadni lehet, akit bizonyos döntések irányába lehet terelni, és én ezt megkérdeztem a miniszterelnöktől szemtől szemben, hogy adjon erre választ, és ami engem igazán megdöbbentett, hogy a miniszterelnök nem tudta erre a kérdésre azt mondani, hogy nem igaz.

Évek óta téma a külföldre menekített pénz

Vona Gábor szerint nyugtalanító, hogy Orbán Viktor nem cáfolt határozottan, csak őt biztatta arra, hogy aludjon nyugodtan. Ezt ő meg is teszi, de azt továbbra is kérdésnek tartja, hogy Orbán Viktor és a magyar emberek nyugodtan alhatnak-e – tette hozzá.

Ha a miniszterelnök azt mondta volna nekem, hogy Vona úr, nyugodjon meg, nem. Sem ügynök nem voltam, nem adtam jelentéseket, sem pedig külföldi számlám nincs, én megnyugodtam volna.

Neki nem nem ajánlottak fel dokumentumokat, ha látna ilyeneket vagy a birtokában lennének, nyilvánosságra hozná azokat. Neki is voltak információi, amelyek a politikában, a közéletben olyan módon terjedtek, olyan emberek körében, hogy úgy érezte, azok veszélyesek lehetnek az ország számára. Egy dolgot tehetett, azonnali kérdést tett fel a miniszterelnöknek. Vona elárulta, szégyellte magát, hogy ilyen kérdést kell feltennie a parlamentben, de úgy látja, pont ezért kellett volna Orbánnak egyértelműen cáfolnia.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.