Belföld

Ősfideszes édesanya: Megéri családot, barátot feláldozni egy pártért?

A négygyermekes anyuka 27 éve lépett be a Fideszbe. Most újra megszólalt.

Minapi interjúnk Pencz Andrással, ismét írásra késztette. Nem bírta ki, hogy ne írja le véleményét arról, hogy most úgy tűnik ez a menő.

A barátságok, családok simán beáldozhatóak, ha nem egyezik a véleményük.

A szerző – az oktatásügyben jártasak előtt ismert lenne – névtelenségét most is megőrizzük. Írását – a nagyon beazonosítható helyi ügyek miatt – ezúttal rövidítve közöljük, az ősfideszes édesanya  általános aggályainak meghagyásával.

Érdekes világot élünk. Ma a politika fontosabb a kapcsolatoknál, fontosabb a családnál, fontosabb mindennél.

A polgármester politikai véleménye miatt távolíttatta el a saját munkatársát, akit gyerekkora óta nagyon jól ismert, egy műsorban porig alázta. Ugyanezt tette néhány évvel korábban egy nagyon jó barátjával, aki ki mert állni saját véleménye mellett. Az egykori barát azóta saját családjában is fekete bárány, mivel testvére a polgármester barátja maradt.

Szerzőnk nem érti, hogy egy olyan pártban, amely magát kereszténynek, konzervatívnak tartja, miként lehet fontosabb a családnál, a barátságnál az, hogy mindenki, feltétel nélkül értsen egyet a párttal.

Megéri? – kérdezi most az ősfideszes édesanya, aki korábban azért fordult szerkesztőségünkhöz, mert csalódásairól nyílt levelet írt Orbán Viktornak, akitől már fideszes gyermeke is félni kezdett.

Fél attól, hogy az Ön politikája végett kikerülünk az EU-ból és lőttek a külföldi továbbtanulási terveinek, amire készül évek óta. Fél attól, hogy ha ő ki is tud menni tanulni, mi lesz velünk szülőkkel, akik itt maradunk.

Édesanyakánt levélírónk azt kérte a kormányfőtől, legyen bölcs, ne csak a hatalom megtartása lebegjen a szeme előtt, ne vegye el a fiataloktól a lehetőséget, ne megátalkodott Gonoszként tekintsen a nyugatra, hanem térjen vissza 25 évvel ezelőtti önmagához, cselekedeteihez, elveihez. Korábban Horányi Özséb egyetemi tanár, a Pax Romana katolikus értelmiségi szervezet volt elnöke, jelenlegi elnökségi tagja jelezte, a jelenlegi kormány csak szavaiban keresztény, minden tette ellentmond a valódi hitnek, könyörületnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik