Belföld

Nyolc nőt rövidített meg milliókkal a bugaci Casanova

Hamarosan bíróság elé állítanak egy bugaci férfit, aki nyolc nőt vert át és húzott le milliókkal. Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolják, amelyért  – a bűnhalmazat miatt –  akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi 2014 februárja és 2016 augusztusa között ténykedett csalóként: áldozataival egy társkereső oldalon ismerkedett meg, majd különböző kitalált indokokkal pénzt kért tőlük. Volt, akitől “csak” százezreket, de akadt, akitől milliókat.

A férfi az áldozataitól megszerzett pénzeket rendszeres jövedelmi forrásnak tekintette és felélte. Több áldozatával személyesen soha nem találkozott. A csaló férfinek munkája, jövedelme nem volt, a csalárd módon megszerzett pénzek visszafizetésére lehetősége sem lett volna, de az egyébként sem állt szándékában.

    – áll a vádiratban.

Az egyik szolnoki áldozatával csaknem négy évig állt kapcsolatban  úgy, hogy  kizárólag telefonon és interneten tartották a kapcsolatot, személyesen soha nem találkoztak. Ennek ellenére a nőtől rendszeresen kért kölcsön különféle ürüggyel pénzt, például:

  •  cége eladásakor nem kapta meg a vételárat
  • a bankban lévő 23 millió forintjára az adóhatóság rátette az inkasszót, pedig arra nagy szüksége lenne
  • gyermeke műtétjére kell a pénz

A nő 59 alkalommal, összesen 6,3 millió forintot fizetett be, illetve utalt át a csaló bankszámlájára, amit azóta sem látott viszont.

Lajosmizsei áldozatával öt hónapig volt együtt, ezalatt egymillió forintot vágott zsebre hol adótartozásra, hol ügyvédre hivatkozva. Még  arra is rávette őt, hogy gyorskölcsönt vegyen fel. Megígérte, hogy törleszteni fog, de persze nem adott egy forintot sem. Azóta is a nő fizeti a részleteket.

Nem sokkal lebukása előtt – 2016 nyarán – a csalónak úgy sikerült pénzt kicsikarnia egy nőtől, hogy őt csak előző nap ismerte meg. Azzal a mesével állt elő, hogy belgyógyász és magánpraxist vezet, de megbírságolták ezzel kapcsolatban, így gyorsan pénzre van szüksége: 250 ezer forintra.

Mivel a nőnél “csak” 200 ezer forint készpénzt volt, odaadta a vádlottnak a bankkártyáját is, hogy a hiányzó 50 ezer forintot levegye. A férfi azonban nem érte be ennyivel, szemet vetett  áldozata laptopjára, így azt is elkérte tőle. Megígérte,h ogy két nap múlva visszaadja a gépet az összeggel együtt. De nem adta, sőt: a laptop és a bankkártya felhasználásával telefonokat vett a neten több mint 500 ezer forintért. Így egy nap alatt lényegében csaknem 800 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség letöltendő börtönt indítványozott vele szemben, illetve, hogy le kelljen ülnie két korábbi ügyben kiszabott felfüggesztett büntetését.  A férfi a tárgyalását előzetes letartóztatásban várja, az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd – tudtuk meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik