Belföld

Tömegbaleset a Dózsa György úton – nincs még felelős

Továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak a Dózsa György úti tömegbaleset ügyében – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól csütörtökön. A tragédia körülményeit szakértők vizsgálják, az ügyben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak.

A Magyar Idők csütörtökön arról írt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint műszakilag kivédhetetlen volt a baleset. Eszerint a közösségi közlekedési megállóhelyeken – ahol arra szükség és lehetőség van – az utasokat a közúti és a vasúti közlekedés forgalmától korlát, illetve bizonyos esetekben az útpálya szintjéből kiemelt járdasziget, peron védi. Viszont nem telepíthető azonban korlát oda, ahol az a megállóba be- vagy onnan kihaladó jármű forgalmát, illetve az utascserét lehetetlenítené el, hiszen ezzel a megállóhely működésképtelenné válna.

A járdára felállást megakadályozó oszlopok, úgynevezett pollerek a hétfői Dózsa György úti balesetnél jelentkező, hasonló nagyságú fizikai erőkkel szemben hatástalanok. A BKK szerint a mostani Dózsa György úti vagy a Soroksári úti megállóban néhány éve történt tragédia, az ehhez hasonló balesetek csak a közlekedési szabályok, a sebességhatárokra vonatkozó rendelkezések, előzési feltételek betartásával kerülhetők el.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragédia hétfő délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. Úgy tudjuk, hogy – az eddigi adatok szerint – a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele – vélhetően áthajtva a piros lámpán – a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott.

A szemtanúk is erről számoltak be, viszont a kabrió sofőrje, aki azóta több lapnak nyilatkozott és azt mondta mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről” beszélt. Mint írtuk, a férfi a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik