Belföld

Orbán szidalmazásáért 400 ezer forintos büntetés

orban-foci(210x140).jpg (Array)
orban-foci(210x140).jpg (Array)
Az Újpest-tábor nem kímélte a kormányfőt a Videoton elleni hétvégi meccsen. Az MLSZ büntetett.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 400 ezres büntetést rótt ki a lilákra, a pályán, illetve a lelátón történtek miatt – írja a Magyar Nemzet. Újpesten, a meccset simán, 3-0-ra elveszítő hazai szurkolók kórusban szólították fel a Videoton drukkereit, hogy kezdjenek orális szexbe Orbán Viktorral.

A lap emlékeztet rá, milyen szoros a fehérvári klub és a kormányfő kapcsolata, a Vidit egy egy sor olyan cég támogatja, amelynek vezetője jó viszonyt ápol Orbánnal. Sajtóhírek szerint a Videoton VIP-páholyában Orbán Viktor kísérői között rendre feltűnnek a gazdasági élet nagyágyúi.

A hivatalos indoklás szerint az Újpest azért bűnhődik, mert szurkolói az ellenfelet, más szervezetet és egy politikust szidtak. A lap szerint szerint a szövetség eddig még soha nem rótt ki büntetést, amiért fanatikus drukkerek közszereplőt pocskondiáztak.

A Magyar Nemzet szerint NB I-es meccsen korábban is volt már hallható a trágár orbános rigmus, ami eddig nem sértette a szövetség és a meccseken dolgozó ellenőrök fülét. Megkérdezték az MLSZ-t, volt-e már példa arra, hogy politikus szidalmazásáért sújtottak le, de választ még nem kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik