Belföld

A Momentum alelnöke az Echo TV riporterének: Ön a propagandaminisztérium kollégája

Miután a Momentum ellátogatott az Origo szerkesztőségébe, Soproni Tamás, a Momentum alelnöke az Echo TV vendége volt. A riporter azzal kezdte, hogy a momentumosok fellépése nagyon agresszív támadás volt a sajtószabadság ellen, “hogy képzelték ezt?”.

Soproni erre azt mondta, ők azért mentek be a szerkesztőségbe, hogy beszélgessenek. Szerinte nagyon fontos az, hogy egymás szemébe nézzenek. Miután Soproni azt mondta Velkovics Vilmosnak hogy ő is a propagandagépezet egy tagja, a riporter megkérdezte:

akkor én nem vagyok újságíró ön szerint?

Soproni Tamás erre azt felelte:

így van.

A Momentum alelnöke azt is hozzátette, hogy szeretnék, ha látnák ezek az újságírók, hogy húsvér emberekről és családokról van szó. A riporter emlékeztette Sopronit arra, hogy engedély nélkül nem mehetnek be csak úgy valahova, mire a Momentum alelnöke megemlítette, hogy egyébként több szerkesztőségi tag válaszolt Fekete-Győr András kérdéseire.

Mert jól nevelt udvarias emberek

– mondta az Echo TV riportere, aki egyébként azt is felvetette, miért nem hívták meg kávézni Kovács Andrást.

A riporter szerint a Momentumra egyébként nem figyel oda senki, ezért próbálkoznak ilyen “botránykommunikációval”.

Soproni szerint azért kell nekik feltenniük kérdéseket, mert a propagandamédia tagjai nem tesznek fel valódi kérdéseket. Az Echo TV riportere arról is kérdezett, mi a problémájuk Kovács Andrással, mire Soproni közölte, hogy ő többször is tényszerűen hazudott már róluk.

Nem bírják a kritikát?

– kérdezte a Velkovics Vilmos.

Soproni ezek után közölte az Echo TV riporterével, hogy ők ketten ugyanolyan politikai szereplők, amivel ő nem értett egyet, mondván, hogy ő egy újságíró.

Ön a propagandaminisztérium kollégája, felelte Soproni.

A riporter emlékeztette arra a Momentum alelnökét, hogy a TASZ szerint sem mehettek volna be az Origo szerkesztőségébe, Soproni szerint csak annyiról van szó, hogy nem értenek egyet egy jogi kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik