Belföld

Bosszúból kínozta kis híján halálra kislányát forró vízzel a jánoshalmi apa

Bosszúból forrázta le kislányát az a férfi, akit nemrégiben emberölés kísérletével gyanúsítottak meg. Az élettársak öt gyermeket neveltek Jánoshalmán, a nő korábbi kapcsolatából hárman születtek, ők most 4,6 és 8 évesek, illetve két közös, egy hat hónapos és egy két és fél éves kislány. Utóbbi gyermek szenvedte el a brutális kínzást.

A szülők alkalmi munkákból éltek, mindennaposak voltak a veszekedések. Kiderült, a gyanúsított az életveszélyes bántalmazás előtti este, január 21-én gyógyszert vett be és ráivott. A Zsaru magazin azt írja, összeveszett párjával, mert a nő nem tudott elszámolni arról, hol járt napközben. A férfi ezért a gyerekek szeme láttára megverte. Hogy a további verést elkerülje, az asszony elment otthonról éjfél körül. Élettársa egyik ideig a nyomában volt, de végül feladta.

Másnap kora reggel viszont utánament a rokonokhoz és kérte az anyát, hogy menjen haza. Azt mondta, „valami baj van” a 2 és fél éves kislánnyal. A családtagokkal együtt mentek haza, végül az egyik hozzátartozójuk hívott mentőt.

Az orvosoknak újra kellett éleszteniük a sokkos állapotban lévő gyereket, aki a ház fürdőszobájában, a zuhanytálcán kuporgott. Felsőteste, feje tele volt égési, forrázásra utaló sérülésekkel. A picit Budapestre, speciális égési osztályra szállították.

Az orvosszakértők szerint a kislány fejét és felsőtestét felülről érte forró víz, amely maradandó sérülést okozott: nem „csak” a bőre, a veséje is károsodott.

Kezdetben ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás, életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, ám később – a beszerzett információk alapján – változott a minősítés.

Az apa szerint szerencsétlen baleset történt. Azt mondta, 5 órakor kiment fát vágni, mert nem tudott aludni, a gyerekek ugyanis sírtak az anyjuk után. Onnan hallotta a kislány sikítását, akit a fürdőszobában talált meg felhólyagosodott testtel. A rokonok is próbálták meggyőzni a rendőröket, hogy a pici magának okozta a sérüléseket.

A kislány nem tehette

Csak éppen a gyerek nem érhette el a csapot, legfeljebb nyújtózkodva, de eltekerni akkor sem tudta volna. A zuhanyrózsához végképp nem fért hozzá. Másrészt, ha mégis sikerült volna neki valahogy: a 60 fokos víz folyamatosan érkezett felülről, a gyerek a fájdalom ellenére mégis ott maradt és hagyta, hogy megégjen testfelületének több mint a fele – ez sem áll meg a szakértők szerint. Ezt később alátámasztotta egy másik szakvélemény is, amely szerint ha saját magának okozza a balesetet, a lábára is folyt volna a forró vízből. Ez is arra utalt, hogy valaki más engedte hosszasan a kislány testére a forró vizet.

A rendőrök a cikk szerint február 8-án

ismét kimentek a jánoshalmi házhoz, hogy további méréseket végezzenek a zuhanyfülkén, de nem találták ott: a férfi szétverte, azt mondta, a  rossz emlékek miatt és azért, hogy ne ismétlődhessen meg a baleset.

Az első helyszíni szemle adatai ellenére azért sikerült rekonstruálni a történteket, a gyerekeket pedig pszichológus szakértő hallgatta meg, akik bár félnek a férfitól, de elmondták,

hogy az apa vitte a zuhanyzóba a kislányt, azért őt, mert ő az anyjuk kedvence.

Felmerült, hogy az apa véletlenül forrázta le a gyereket, de nem ez történt. Az apát  a szakértői véleményekre alapozva május elején előállították, ő pedig mindent bevallott.

Elmondta, hogy megkönnyebbült, hogy elmondhatta titkát, vagyis, hogy ő vitte a kislányt a zuhany alá és tudta jól, hogy mit tesz. Mérges volt az élettársára, bosszút akart állni azzal, hogy közös gyermeküket bántja. Azt is felfogta, hogy a kislány meghalhatott volna, erővel tartotta őt a víz alá. A gyerek maga alá húzta a lábát, ott azért nem égett meg. Látta, hogy a kislánya szenved, de nem érdekelte.

A pici évekig kezelésre szorul még. Testvéreivel együtt kiemelték a családból, már mindannyian nevelőszülőknél vannak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az apát végül tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják  és előzetes letartóztatásban van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik