Belföld

Tömegbaleset a Dózsa György úton – Megszólalt a kabriós

Már elhagyta a kórházat a Dózsa György úti tömegbalesetben érintett kabriós. Úgy tudjuk, a férfi kisebb agyrázkódást szenvedett és eltört néhány ujjperce. Az intézményből saját felelősségre távozott.

A rendőrségnél délután is érdeklődtünk. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a tragédia kapcsán bár büntetőeljárás folyik,  gyanúsítottként nem hallgattak ki senkit. Az biztos, hogy halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoznak az egyenruhások.

Továbbra is úgy tudjuk, hogy – az eddigi adatok szerint – a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele – vélhetően áthajtva a piros lámpán – a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába. A Mercedesben hárman utaztak, a mentők a sofőrt vitték el, aki – mint arról korábban értesültünk – a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje.

Róla időközben megtudtuk, hogy jelenleg is büntetőeljárás van ellene folyamatban.

A balesetben egy 23 éves fiatal a helyszínen meghalt, egy 37 éves férfi pedig a kórházban. Mindketten ugyanott dolgoztak, de úgy tudjuk, nem együtt utaztak: a 23 éves fiatal a megállóban állt, amikor belecsapódott az autó, amelynek anyósülésén kollégája ült.

Délután a Fővárosi Vízművek közleményben búcsúzott kollégáitól:

A Fővárosi Vízművek közössége mély megrendüléssel értesült a lesújtó hírről, hogy a XIII. kerületben tegnap történt súlyos közlekedési baleset két halálos áldozata munkatársunk volt.Kollégáink tragikus és felfoghatatlan elvesztése valamennyiünket megrázott. Értékes emberekkel, barátokkal, jó szakemberekkel, fiatal életekkel lett szegényebb Társaságunk.Együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki a gyászoló családoknak, akik számára minden támogatást és segítséget megadunk.

Úgy tudjuk, az egyik áldozat már több mint tíz éve a cégnél dolgozott, a fiatalember pedig ebben a hónapban lépett be hozzájuk.

A Velvetnek sikerült beszélnie a kabrióssal, aki azt mondta,

mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát és „a baleset egy fatális véletlen volt. Szerintem az ütközés azért lehetett ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak.

M. Richárd a Váci út irányából ment a Hősök tere felé, és azt mondja, mivel mindkettőjüknek zöld volt a lámpa, a kanyarodó autóval szemben neki lett volna elsőbbsége, de az bevágott elé.

A külső sávból kielőztem egy BMW-st, így kerültem a belsőbe. Láttam,hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem.

A szemtanúk szerint a mercis legalább 120-130 per órás sebességgel hajtott, de M. ezt cáfolta a lapnak.  A férfi arról is beszélt, hogy mivel ismert az előélete, a kórházban műtőről műtőre készenléti rendőrök kísértek és addig el sem hagyták az épületet, amíg nem jött meg a vér-és vizeletvizsgálat eredménye. Erről azt mondta, mindkettő negatív lett.

Olvasói sztorik