Belföld

Gyurcsány: Orbánnak svájci bankszámlája lehet

24.hu
24.hu

2017. 05. 16. 07:23

Korábban a témában:

Miután a titkosszolgálatok szerint nincsenek terhelő információk a kormányfőről, akit a DK elnöke szerint Moszkva tart sakkban, a Hír TV arra kérte Gyurcsányt, vigye magával a dokumentumokat. Gyurcsány a nemzetbiztonsági bizottság ülésén akarta szembesíteni Orbánt, de az ülésre végül sem ő, sem a miniszterelnök nem ment el.

Hétfő este Gyurcsány Ferencet a Hír TV Egyenesen című műsorában Kálmán Olga arról kérdezte, mit tud, mire a DK elnöke annyit mondott:

sokat.

Gyurcsány nem vitte magával a kért dokumentumokat, mindössze papírzsebkendővel és parkolócédulával a zsebében érkezett.

A DK elnöke megjegyezte, többet tud annál, amit eddig elmondott. Elárulta, hamarosan tévében is bemutatja az állítását igazoló dokumentumokat,  melyeket a közeljövőben tervez megvásárolni. Állítása szerint az eladóval mostanáig kétszer találkozott, az elmúlt időszakban pedig kapott egy üzenetet, amiben megnyugtatta, ne aggódjon, hamarosan jelentkezni fog, de most nincs Magyarországon.

A banki papírok egy európai és egy távol keleti bankhoz köthetőek, a két különálló bankszámla kivonat egyik kedvezményezettje Orbán Viktor, tette hozzá Gyurcsány. A tranzakciók magyar viszonylatban 100 millió és 1 milliárd forint közötti összeg, ami Orbán Viktor kezdeményezettnek lett feladva. Gyurcsány azt állítja,

Orbán Viktornak van vagy volt egy svájci bankszámlája.

A DK elnöke azt állítja, Orbán sok százmillió forintot tárol egy nyugat-európai bankszámlán. Gyurcsány azt állítja, ezeket a számla kivonatokat ő maga is látta.

A szóbeli tájékoztatás az ügyről korábban az oroszoktól érkezett, azt, hogy Putyin érintett-e a kérdésben, sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. A forrást már korábban is hitelesnek találta. A közvetítővel (akinek elmondása szerint orosz akcentusa volt) eddig kétszer találkozott, az ő papírja csak megerősítették az orosz politikustól származó információit.

Gyurcsány szerint sok pénzt kérnek a dokumentumért, de ha csak a pénzről van szó, az nem fogja megakadályozni, mert

a hazája bármit megér számára.

Ha a papírok a kezében lesznek, bankkal tervezi őket hitelesíteni. A pénz feladói között Gyurcsány szerint nincs nemzetközileg ismert személy, a pénzek pedig nem Magyarországról küldött pénzek.

Orbán bankszámlájának kivonatait látta, illetve olyan papírokat, amiken a végső kedvezményezett Orbán.

A bankszámla tulaja a DK elnöke szerint nem magyar, az pedig, hogy megkapja-e a papírokat, nem rajta múlik. A dokumentumokat azért akarja nyilvánosságra hozni, mert félt, hogy később azt hitték volna, hogy Orbán kollaboránsa.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.