Belföld

Betört a koponyája, mégis hazaküldték a férfit a kórházból

Havas Ferencet április 24-én úgy megverték, hogy elrepedt a koponyája, a férfit mentő vitte be a budapesti Szent János Kórházba. A férfi a Borsnak elmondta, párjával a házban pakoltak, amikor rájuk támadt a szomszéd férfi, aki a párját fellökte és megütötte, majd amikor a segítségére sietett, neki esett és verni kezdte a fejét.

A férfit a mentők kórházba vitték, ahol megvizsgálták, az orvos pedig azt állapította meg, hogy nem keletkezett olyan sérülés, amiért bent kellene tartani a kórházban. A vizsgálati lap szerint a sérülései otthoni jegelésre szorulnak, panasz esetén pedig kontrollra kell mennie.

A férfi a lapnak elmondta, két nappal ezután hidegrázással ébredt, szédült, nagyon rosszul érezte magát, ezért úgy döntött, bemegy a Szent Margit Rendelőbe. Az ottani vizsgálatok után kiderült, a férfi koponyája betört és valószínűleg a mellkascsontja is eltört. A férfi – mivel területileg oda tartozik – kénytelen volt visszamenni a Szent János Kórházba, ahol a Szent Margit rendelőben kapott ambuláns lapját meglátva rögtön befektették a traumatológiára.

A férfi május elején jött ki a kórházból, de a fejét azóta is nehéznek érzi, sérült szemére nem lát és nem múltak el a fején keletkezett duzzanatok.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentés- kiegészítés keretében vizsgálja az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik