Belföld

Sikkasztásért elítélt volt fideszes őrizheti Pécs értékeit

Fodor-Ibolya(210x140).jpg (fodor ibolya, )
Fodor-Ibolya(210x140).jpg (fodor ibolya, )

Fodor Ibolyát 2003-ban egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettében bűnsegédként vett részt.

A Pecsistop.hu robbantotta a bombát: Fodor Ibolya mostantól a Pécsi Értéktár Bizottságát erősítheti.

Amint az egy előterjesztésből kiderült, a Pécsi Értéktár Bizottság jelenleg 5 fős, de úgy látják, hogy a „magas szintű munka fenntartása” miatt érdemes 6 főre növelni a létszámot. A hatodik fő pedig Fodor Ibolya lenne – írja a lap.

Fodort az előterjesztést jegyző Páva Zsolt fideszes polgármester javasolta a bizottságba. Ez azért is pikáns, mert 2015 év elején maga Páva Zsolt kérte Fodor Ibolyát arra, hogy mondjon le.

A levélben a polgármester ezt írta:

az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!

Fodor Ibolya nem olyan régen rengeteg munkát adott a sajtó munkatársainak, egyre-másra robbantott ki újabb botrányokat. Nevét akkor ismerte meg az ország, mikor tavaly hazaárulónak nevezte a netadó, illetve a kormány politikája ellen tüntetőket egy Facebook-bejegyzésben. A pécsi civilek tüntetést is szerveztek ellene. A helyi Fidesz-frakció ekkor még megvédte a képviselőt, ám miután pár héttel később kiderült róla, hogy egy sikkasztásban való bűnsegédletért jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, lemondásra szólították fel. A képviselő azonban csak a Fidesz frakcióból lépett ki, mandátumát nem adta vissza.

A képviselő ezt követően egy kommentelő főnökével beszélte volna meg, hogy közalkalmazott létére politizált a Facebookon. Aztán kiderült, hogy a hölgy évek óta nyugdíjas, nincs főnök, akinél bepanaszolhatta volna őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik