Belföld

Új alelnöke lehet a Fidesznek

Novák Katalin válthatja Pelczné Gáll Ildikót.

Az atv.hu úgy tudja, az államtitkár a legesélyesebb a Fidesz alelnöki posztjára. Pelczné Gáll Ildikó azért távozik a párt vezetéséből, mert az Európai Számvevőszék tagjává választották, a tisztség pedig összeférhetetlen az európai parlamenti képviselői mandátummal. A számvevőszék tagjainak teljesen függetlenül, csak az unió érdekeit szem előtt tartva kell ellátni feladatukat.

Fideszes források szerint helyére Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a legesélyesebb. Orbán Viktor „logikusan gondolkodva” politikusnőt szeretne a tisztségre, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd mellé.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújítást tartani, ezért még idén kongresszust rendezhet a párt, hiszen az előző tisztújítás 2015 decemberében volt.

Az államtitkár még nem kapott felkérést, hivatalos döntés sincs, de a miniszterelnök állítólag azért is „Novák Katalinban gondolkodik”, mert a választás évében a családok támogatása az egyik legfontosabb kampányüzenet lehet, ha az államtitkár Fidesz-alelnök is lesz, nyilván sok népszerű, családokat érintő üzenet bejelentése várna rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik