Belföld

Nem sajnálta a pénzt a polgármester kényelmére az I. kerület

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal – értesült a Magyar Nemzet.

A kerületvezetőnek 2014-ben egy Nissan Leaf típusú elektromos autót szerzett be a Budavári Önkormányzat, egy évvel később pedig egy hibrid meghajtású Lexust is vásároltak neki személyes használatra. Érdekes adalék, hogy éppen a budavári polgármester kezdeményezésére vezették be 2015 végén a környezetkímélő gépkocsik ingyenes parkolását Budapesten – tehát akkor, amikor ő már ilyen autóval járt.

Nagyon kellett a Lexus!

A dupla hivatali autó már csak azért is furcsa a lap szerint, mert Nagy nem is autóval jár be a munkahelyére. A városháza körülbelül 200 méterre áll attól a patinás műemlék épülettől, amelyben szintén az önkormányzat biztosít neki lakást. Nagy Gábor Tamás ugyanis a saját maga vezette kerülettől „piaci alapon” egy 71 négyzetméteres lakást bérel mindössze 81 ezer forintért, vagyis a valós piaci árak töredékéért.

A lap szerint a Lexus vásárlásnak nincs nyoma az önkormányzat honlapján sem, ahol egyébként csak nyolc-tíz évvel ezelőtt kötött szerződéseket lehet megtalálni. A beszerzést végül a Párbeszéd I. kerületi képviselője erősítette meg. Naszályi Márta elmondta: a 2015-ös költségvetési rendeletből derült ki számára az önkormányzat újabb kocsivásárlása. Egy bizottsági ülésen rá is kérdezett, miért szükséges az újabb autó. A válasz szerint a Lexust azért vették meg Nagy Gábor Tamásnak, mert a korábban beszerzett elektromos autó – korlátozott hatótávolsága miatt – nem alkalmas távolsági közlekedésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik