Belföld

Nem hiba, tényleg jó helyen vannak a Moszkva sétány lámpái

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2017. 05. 10. 16:23

A Budapest Zöldutak posztolt március végén néhány fotót az épülő kerékpárútról, a rossz helyre tett lámpákat pedig sokan nehezményezték. Utánajártunk, tényleg ez lesz-e a végleges helyük.
Korábban a témában:

Előzmény

A Budapest Zöldutak fotóin úgy látszódott, mintha a kerékpárútba építették volna bele a lámpákat. Sajnos láttunk már ilyet, ezért többen úgy gondolták, megint egy átgondolatlan döntés/tervezés/kivitelezés miatt szívnak a bringások.

A képeken az látszik, hogy a kerékpárút kész, felfestés nincs rajta, a jobb oldalán pedig ott vannak a lámpák. Mi is eltekertünk arra és készítettünk egy képet, de akkor már a sávokat is felfestették, így kiderült, hogy a lámpa nem a hasznos útrészre lóg be, hanem mellette van.

Kételyeink azért akadtak, mert bár a terveken is így szerepelt…

budapest.hu

… a kerékpárút több szakaszán útszűkületet jelző tábla található, holott az út nem szűkül. Például itt:

Fotó: 24.hu

Kérdéseinkkel először a XIII. kerülethez fordultunk, ők pedig a beruházást lebonyolító Enviroduna Kft-hez irányítottak minket. Tőlük megtudtuk, hogy

a kerékpárút az útépítési engedély szerint épült meg, beleértve a nyomvonalát, a szélességét, a forgalomtechnikai jelzőtáblákat és többek közt a felfestést is.

Hozzátették, hogy a felfestés végleges, a kerékpárút pedig a szabványon felül egy plusz félméter széles berendezési sávval együtt épült meg a teljes hosszon – ezen találhatóak a közvilágítási oszlopok és az azokat biztosító vezetékek.

Kiderült, a minimális távolságra vonatkozó előírásokat itt is betartották.

Megerősítjük, hogy ez a végleges felfestés, mely a kerékpárút nyomvonalát, forgalomtechnikai kijelölését és a sétánytól való elkülönítését szolgálja.

És akkor mi a helyzet a jelzőtáblával?

Az útszűkület jelző tábla valóban a kerékpárút átmeneti szűkülését jelzi és hívja föl rá az arra közlekedők figyelmét: a támfal miatt két rövid szakaszon van szűkülés, az egyik képünkön az út vége felé látszódik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.