Belföld

Fadarabbal, raklappal és acélbetétes bakanccsal öltek a soproni gyilkosok

Vádat emeltek két férfi ellen, akik megölték ismerősüket tavaly decemberben Sopronban. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt állítják őket bíróság elé.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából újabb részletek derültek ki, egyebek mellett, hogy milyen módon ölték meg az áldozatot. A férfi – aki rajtakapta támadóit, miközben lakókocsijában a holmijai között kutattak – számon kérte támadóit, megkérdezte egyiküket, hogy mégis mit csinál,

a huszonéves vádlott ekkor rontott neki: lendületből megrúgta. Az áldozat hanyatt esett, támadója pedig rá. A fiatal ezután felkelt, és puszta kézzel, majd egy fadarabbal – és miután az eltört –  egy körülbelül húsz kilogrammos raklappal bántalmazta a férfit. Társa eközben pedig bakancsával rugdosta őt.A vérző férfit ezután sorsára hagyták és elvitték az összeszedett zsákmányt: erősen használt, értéktelennek tekinthető cipőket, kabátokat, pulóvereket, tányérokat.

Az 58 éves sértett olyan súlyos töréses és belszervi sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen meghalt, életét a legkorábban érkező orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A rendőrség december 14-én számolt be arról egy szűkszavú közleményben, hogy előző nap holttestet találtak Sopron határában, illetve, hogy halált okozó testi sértés miatt nyomozás indítottak ismeretlen tettes ellen. A támadókat egy héttel később kapták el és akkor –  szakértői vélemény alapján – már emberölés miatt folyt a nyomozás.

A 33 éves arlói férfi és a 25 éves szintén arlói fiatal beismerő vallomást tett. Mint kiderült, Sopronban dolgoztak és egy helyi munkásszállón laktak. December 10-én jelentek meg az 58 éves áldozat lakókocsijánál, hogy betörjenek hozzá.

A rendőrség a napokban közölte, hogy lezárták az ügyet. Az ügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül: a vádlottak tettükért 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthatnak, ha bűnösnek találják őket. A tárgyalást mindketten előzetes letartóztatásban várják.

Olvasói sztorik