Belföld

Vona Orbánnak: Ön egy kiöregedett rocksztár, aki csak a régi lemezei között érzi jól magát

Nagy József
Nagy József

újságíró. 2017. 05. 08. 11:59

A miniszterelnök azonnalikra válaszol.
Korábban a témában:

A Fidesz oroszbérenccé vált!

Ezt a szocialista Gúr Nándor vágta ma azonnali kérdése keretében Orbán Viktor fejéhez, annak kapcsán, hogy a nemzeti konzultáció bizonyos adatai egy orosz céghez kerültek.

A miniszterelnök sajátos logikai láncot kovácsolva talált kiutat.

A nemzeti konzultáció adatvédelmi szempontból biztonságos, egymillió ember visszaküldte a kérdőívet, mert biztonságosnak tartja, ezt mi bizonyítéknak tartjuk.

Fotó: Berecz Valter

Magyar jövő

Vonától azt kapta meg Orbán, hogy kormányzása alatt százezer magyar hagyta el az országot, mert se megélhetése, se jövője:

Önt nem érdekli ezeknek az embereknek a problémája, önt csak a pénz és a foci érdekli. Mikor hajlandó elfogadni, hogy a stadionokon kívül is van élet?

A külhoniak érdekérvényesítését célozva Vona javasolta, hogy az idegenben élő magyarok is szavazhassanak levében vagy elektronikusan.

Orbán azzal válaszolt, hogy szerinte tisztelet illeti azokat, akik hazájuktól távol dolgoznak, tanulnak. Megjegyezte, a választójogi törvény, nem kormányzati, hanem parlamenti kompetencia, amúgy meg a kormány számára az a fontos, minél több gyermek szülessen, minél többen kapjanak minél jobb oktatást.

Vona viszontválasza:

Ön menthetetlen, miniszterelnök úr, kezd úgy viselkedni, mint egy kiöregedett rocksztár, aki csak a régi lemezei között érzi jól magát. Nem az a baj, hogy nem tudja bekapcsolni a számítógépet, hanem az, hogy ezért a számítógépet hibáztatja. Úgy fognak emlékezni önre, mint aki próbálta elüldözni a magyar jövőt, de nem sikerült neki.

Fotó: Berecz Valter

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a kispénzűek és a nyugdíjasok sanyarú sorsára hívta fel a kormányfő figyelmét, pontosabban azt mondta, cserben hagyja a kormány az elesetteket.

Erre Orbán felsorolta, mi mindent adott a kabinet az időseknek: leginkább azt, hogy számítása szerint megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Egy poénfélére is maradt energiája.

Bekiabálások vannak, mondom a tévénézőknek, vita zajlik az MSZP-ben, ki vette el a tizenharmadik havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. Bajnai Gordon vagy Gyurcsány Ferenc? Javaslom, inkább a bábszínházban folytassák le ezt a vitát.

Kezetlenül

A szoci Bangóné azt kérdezte Orbántól, hogy “törvényes vagy szimplán bűncselekmény, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt százmilliárd forinttal dagadt”? Bangóné azt a 2010-es Pokorni Zoltántól való idézete citálta, miszerint azt a kezet, ami közpénzt lop, le kell vágni. Bangóné szerint, ha Pokorni szavai realizálódtak volna, ma nem lenne sok kéz a kormánypárti frakcióban.

Fotó: Berecz Valter

Orbán válasza:

Üzlettel az üzletemberek foglalkoznak, politikával, az ország ügyeivel a politikusok.

Ami pedig a korrupciót illeti:

Az maga a szocialista párt!… Látom, önt a meggazdagodás receptje nagyon érdekli, de ne hozzám forduljon ez ügyben. hanem MSZP-közeli üzletemberekhez, van belőlük épp elég.

Fotó: Berecz Valter

A jobbikos Gyöngyösi Márton azt rótta fel Orbánnak, hogy túl sokat kedvez a multiknak, ahelyett, hogy kierőszakolná tőlük magyar munkavállalóik számára a béremelést, valamint javítana a fiatalok mobilitásán. Majd megtudta a miniszterelnöktől, hogy a kormány érdekelt abban, hogy Magyarország bármely tájára születik egy gyermek, legyen esélye befutni a tehetsége szerinti pályát.

Kotyogós

Azt hittük, lefőtt a kávé Kocsis Istvánnak, tévedtünk.

E képpel a zöld Szél Bernadett állt elő, utalva arra, hogy bár a Fidesz a 2010-es kampányban ígért tizenhárom elszámoltatási ügyéből kettőben érintett volt az MVM-es Kocsis István, ám a minap, a paksi bővítési miniszter beiktatásán mégis a díszpáholyban ült a nevezett úr.

Pech, hogy azonnaliját “Mit talál ki a kormány népszavazás helyett?” címmel adta be, így Orbán Viktor alappal hivatkozott arra, hogy nem tudott felkészülni a válaszra. De ha már elektromos áram, azt azért megjegyezte:

Ha van Paks, van rezsicsökkentés is.

Slusszpoénként Kósa Lajos kérte a házvezetést, tegyen annak érdekében, hogy az azonnalik címe és tartalma fedésbe kerüljön. Jutalomként egy köszönömöt és egy mosolyt kapott az előtte ülő, s ez alkalomból hátraforduló miniszterelnöktől.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.