Belföld

Vona Orbánnak: Ön egy kiöregedett rocksztár, aki csak a régi lemezei között érzi jól magát

A miniszterelnök azonnalikra válaszol.

A Fidesz oroszbérenccé vált!

Ezt a szocialista Gúr Nándor vágta ma azonnali kérdése keretében Orbán Viktor fejéhez, annak kapcsán, hogy a nemzeti konzultáció bizonyos adatai egy orosz céghez kerültek.

A miniszterelnök sajátos logikai láncot kovácsolva talált kiutat.

A nemzeti konzultáció adatvédelmi szempontból biztonságos, egymillió ember visszaküldte a kérdőívet, mert biztonságosnak tartja, ezt mi bizonyítéknak tartjuk.

Fotó: Berecz Valter

Magyar jövő

Vonától azt kapta meg Orbán, hogy kormányzása alatt százezer magyar hagyta el az országot, mert se megélhetése, se jövője:

Önt nem érdekli ezeknek az embereknek a problémája, önt csak a pénz és a foci érdekli. Mikor hajlandó elfogadni, hogy a stadionokon kívül is van élet?

A külhoniak érdekérvényesítését célozva Vona javasolta, hogy az idegenben élő magyarok is szavazhassanak levében vagy elektronikusan.

Orbán azzal válaszolt, hogy szerinte tisztelet illeti azokat, akik hazájuktól távol dolgoznak, tanulnak. Megjegyezte, a választójogi törvény, nem kormányzati, hanem parlamenti kompetencia, amúgy meg a kormány számára az a fontos, minél több gyermek szülessen, minél többen kapjanak minél jobb oktatást.

Vona viszontválasza:

Ön menthetetlen, miniszterelnök úr, kezd úgy viselkedni, mint egy kiöregedett rocksztár, aki csak a régi lemezei között érzi jól magát. Nem az a baj, hogy nem tudja bekapcsolni a számítógépet, hanem az, hogy ezért a számítógépet hibáztatja. Úgy fognak emlékezni önre, mint aki próbálta elüldözni a magyar jövőt, de nem sikerült neki.

Fotó: Berecz Valter

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a kispénzűek és a nyugdíjasok sanyarú sorsára hívta fel a kormányfő figyelmét, pontosabban azt mondta, cserben hagyja a kormány az elesetteket.

Erre Orbán felsorolta, mi mindent adott a kabinet az időseknek: leginkább azt, hogy számítása szerint megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét.

Egy poénfélére is maradt energiája.

Bekiabálások vannak, mondom a tévénézőknek, vita zajlik az MSZP-ben, ki vette el a tizenharmadik havi nyugdíjat a nyugdíjasoktól. Bajnai Gordon vagy Gyurcsány Ferenc? Javaslom, inkább a bábszínházban folytassák le ezt a vitát.

Kezetlenül

A szoci Bangóné azt kérdezte Orbántól, hogy “törvényes vagy szimplán bűncselekmény, hogy Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt százmilliárd forinttal dagadt”? Bangóné azt a 2010-es Pokorni Zoltántól való idézete citálta, miszerint azt a kezet, ami közpénzt lop, le kell vágni. Bangóné szerint, ha Pokorni szavai realizálódtak volna, ma nem lenne sok kéz a kormánypárti frakcióban.

Fotó: Berecz Valter

Orbán válasza:

Üzlettel az üzletemberek foglalkoznak, politikával, az ország ügyeivel a politikusok.

Ami pedig a korrupciót illeti:

Az maga a szocialista párt!… Látom, önt a meggazdagodás receptje nagyon érdekli, de ne hozzám forduljon ez ügyben. hanem MSZP-közeli üzletemberekhez, van belőlük épp elég.

Fotó: Berecz Valter

A jobbikos Gyöngyösi Márton azt rótta fel Orbánnak, hogy túl sokat kedvez a multiknak, ahelyett, hogy kierőszakolná tőlük magyar munkavállalóik számára a béremelést, valamint javítana a fiatalok mobilitásán. Majd megtudta a miniszterelnöktől, hogy a kormány érdekelt abban, hogy Magyarország bármely tájára születik egy gyermek, legyen esélye befutni a tehetsége szerinti pályát.

Kotyogós

Azt hittük, lefőtt a kávé Kocsis Istvánnak, tévedtünk.

E képpel a zöld Szél Bernadett állt elő, utalva arra, hogy bár a Fidesz a 2010-es kampányban ígért tizenhárom elszámoltatási ügyéből kettőben érintett volt az MVM-es Kocsis István, ám a minap, a paksi bővítési miniszter beiktatásán mégis a díszpáholyban ült a nevezett úr.

Pech, hogy azonnaliját “Mit talál ki a kormány népszavazás helyett?” címmel adta be, így Orbán Viktor alappal hivatkozott arra, hogy nem tudott felkészülni a válaszra. De ha már elektromos áram, azt azért megjegyezte:

Ha van Paks, van rezsicsökkentés is.

Slusszpoénként Kósa Lajos kérte a házvezetést, tegyen annak érdekében, hogy az azonnalik címe és tartalma fedésbe kerüljön. Jutalomként egy köszönömöt és egy mosolyt kapott az előtte ülő, s ez alkalomból hátraforduló miniszterelnöktől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik