Belföld

Legenderistázta a Jobbik a Fideszt, és közben elkövették életük elírását

Mennyi az esélye annak, hogy pont a Jobbik ír Simicskát Simicskó helyett egy parlamenti bedványban? 

Most épp ez történt.

Dúró Dóra, Hegedűs Lorántné, Mirkóczki Ádám és Bana Tibor jobbikos képviselők kérdést tettek fel Balog Zoltán miniszternek a Lunacek-jelentés kapcsán. Ez volt az a jelentés, amelyben az Európai parlament az LGBTI személyekkel szembeni diszkriminációt mérte fel. A jelentés elég komoly problémákat fogalmaz meg, és átfogó uniós szabályzást szeretne elérni. Részleteket erről itt olvashatnak.

A lényeg, hogy a jelentést a fideszes képviselők is megszavazták az EP-ben, ezért a Jobbik négy képviselője hangos genderezésbe kezdett, hogy aztán még hangosabb magzatvédelmezéssel fojtsa azt le. Van az indítványban egy ilyen rész is, egy korábbi kérdésre adott válasszal kapcsolatban:

Elegánsnak semmiféleképpen nem nevezhető a válasza utolsó bekezdése, de talán nem veszi rossz néven, ha felhívjuk a figyelmét egy tényre: Járóka Lívia képviselő asszonnyal és a Fidesz-alapító, Soros-ösztöndíjas Szájer Józseffel szemben, az Ön által említett Morvai Krisztina az Alaptörvény szellemiségével összhangban, a keresztény értékrend mellett adta le a voksát a Lunacek-jelentés kapcsán. Az állatok simogatásával kapcsolatos megjegyzésében nem volt világos, hogy kire és milyen fajtára próbált célozni? Ader János köztársasági elnök úr mudijára, esetleg Orbán Viktor miniszterelnök úrra és Nárciszra, a kuvaszra? Vagy a miniszterelnökre és Cudarra (a pumira, akivel jót frizbizett)? Netán a Rogán-család kedvence beagle-jére, Krumplira? Simicska István honvédelmi miniszter házi kedvencére, Szijjártó Péter pumijára, Batyura vagy éppen Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó angol szetterére, Ladyre? Mert gyanítjuk, hogy nem a Fidesz-KDNP jelöltjeként mandátumot szerzett Balogh Józsefre és annak vak komondorára gondolt . . .

Biztos feltűnt, hogy a kiemelt részben a kérdés aláírói véletlenül Simicskát írtak Simicskó helyett. Nem meglepő módon ez Rétvári Bence államtitkárnak is feltűnt. Ő hosszas megvédjüközés és magyarcsaládokozás után így szúrt vissza:

Több mint beszédes elírás, de az Önök kérdésében olvasottakkal szemben a Kormánynak nincs „Simicska” nevű minisztere, csak a Jobbiknak van ilyen nevű új gazdája. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy ha egymás között állandóan csak „Simicska”-ról beszélnek, tőle kapják az utasításokat, akkor bizony öten is aláírnak egy ilyen hibát tartalmazó kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik