Belföld

Kamujósok zsebeltek Budapesten

Vádat emelt az ügyészség három emberrel – egy 29 és egy 50 éves nővel valamint egy 28 éves fiatalemberrel – szemben, akik jóslás ürügyén szólítottak le járókelőket Budapesten, hogy kizsebeljék őket. Lopás vétsége miatt állítják bíróság elé a triót, amelynek két fiatalabb tagja visszaesőnek minősül.

A vádirat szerint a tolvajok tavaly november 25-én, a késő délutáni órákban a Nyugati pályaudvar főbejáratánál figyelték az embereket. Egyik kiszemeltjükhöz egy közeli dohányboltnál mentek oda. A fiatalabb nő megszólította a férfit és elterelte a figyelmét, felajánlotta, hogy jósol neki. Egyik cinkosa eközben emelte el tárcáját a nadrágzsebéből, benne néhány ezer forint készpénzzel. A megszerzett holmit átadta az éppen “jövendölő” társának, aki ezután elrejtette. A harmadik tolvaj a közelükben volt, ő figyelt, nehogy lebukjanak.

Még tartott a “műsor”, amikor a férfi észrevette, hogy eltűnt a tárcája, és számon is kérte a vádlottakat, akik először tagadtak. Ám amikor azt mondta nekik, rendőrt hív, visszaadták a pénzét. Pechjükre azonban a járőrök végig figyelték őket, és elkapták a helyszínen – derült ki a Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik