Belföld

Soltész Miklós: “LMBTQ, folytathatnánk, XYZ, agyament őrültség”

soltesz-miklos(960x640).jpg (Array)
soltesz-miklos(960x640).jpg (Array)
Anyák napja alkalmából furcsa fejtegetésbe bonyolódott Soltész Miklós a nem heteroszexuális emberekről.

„Agyament őrültségnek” nevezte hétfőn a parlamentben Soltész Miklós egyházi, civil, és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy a nem heteroszexuális emberek az LMBTQI rövidítéssel hivatkoznak magukra. A politikus anyák napja alkalmából tartott beszédében kínos fejtegetésbe kezdett, amiből kiderül, fogalma sincs arról, miről beszél:

LMBTQ, folytathatnánk, XYZ, ki tudja milyen rövidítések és szavak mögött mi van, az nem is érdekes, agyament őrültség.

Az RTL híradója megszólaltatta a Háttér Társaság ügyvivőjét, aki elmondta: az LMBTQI rövidítés a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszex embereket jelöli. A nem heteroszexuális emberek jelentős kisebbséget alkotnak, a legutóbbi, 2010-es felmérés alapján a válaszadók 4,8 százaléka tartozik ide, vagyis félmillió magyar is érintett lehet. Dombos Tamás úgy vélte: az államtitkárnak inkább az elfogadásukért kellene dolgoznia és nem hangulatkeltésre alkalmas nyilatkozatokat tennie.

Az ügyvivő hozzátette: a mostani magyar kormányzat egyértelműen nagyobb mértékben homofób és transzfób, mint a társadalom, egy friss kutatás szerint a társadalom hatvan százaléka áll az egyenlő jogok pártján.

Soltész anyák napi beszédéből más furcsa részletet is idéztek, a politikus azt is fejtegette, hogy

az abortuszpártiak is abortusztúlélők, genderelmélet természetidegen terjesztői is férfi és nő kapcsolatából, egy édesanyától születtek.

A kormány által rettegett genderelmélet egyébként valójában a férfiak és nők nemi szerepeit, illetve azok változását vizsgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik