Belföld

Erőszakolni akart Pécsen – több csontja eltört a nőnek

Ítéletet hirdetett a napokban a bíróság egy férfi ügyében, akit azzal vádolnak, rátámadt egy nőre tavaly nyáron Pécsen, hogy megerőszakolja.  Négy év börtönt kapott a Pécsi Törvényszéktől, de a döntés nem jogerős.

A férfit

mondták ki bűnösnek – tájékoztatott a bíróság hétfőn.

A vád szerint a tettes 2016. június 25-én az esti órákban Pécsett, egy kiskertek között futó földes úton rontott neki hazafelé tartó kiszemeltjének. Követni kezdte, és amikor mellé ért, megragadta a nyakát és a földre rántotta őt, ahol dulakodni kezdtek. A férfi igyekezett lefogni áldozatát, ráfeküdni és befogni a száját, közben pedig utalt arra, hogy mit készül tenni vele.A nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításából, de elmenekülni nem tudott, mert megsérült a lába. A támadó ugyan ismét megragadta, de ő arcon ütötte a szatyorral, ezután sikerült elhagynia a helyszínt. Súlyosan megsérült, több csont eltört a lábában.

A törvényszék ítélete azért nem jogerős, mert a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban pedig enyhítés miatt, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik