Belföld

Nem megy elég gyorsan a tao-pénz Felcsútra

felcsút (Array)
felcsút (Array)

Veszélybe kerülhet a felcsúti sportcsarnok és konferencia-központ finanszírozása, miután a Puskás-akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) a sportfejlesztési programjában jóváhagyott összeg felét sem tudta április végéig összegyűjteni társaságiadó-felajánlásokból (taó), írja a Magyar Nemzet.

A szervezetet Orbán Viktor alapította és Mészáros Lőrinc az elnöke, és az MLSZ tavaly decemberben 2,93 milliárd forintos programra adta áldását.

A sportcsarnok és konferencia-központ befejezésére, illetve a tó kialakítását is magába foglaló parkosításra összesen 3,57 milliárd forintot szántak, amiből bő 2,5 milliárd lenne támogatás, a többi önrész. Viszont szűk két hónappal a június 30-ai határidő kifutása előtt, még csak 1,3 milliárd forinton állt a felcsúti taószámláló, írja a lap.

Ez nyilván egy teljesen új helyzet Felcsútnak, pláne, ha megnézzük, hogy tavaly tíz nap alatt szedték össze a jóváhagyott 1,7 milliárdot. Most viszont a múlt év vége óta egy fillér támogatást sem kapott a FUNA.

A létesítmény befejezését ugyanis június 30-ára ígérte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány sportfejlesztési programjában. Ehhez pedig jelen állás szerint valamivel több mint 1,6 milliárd biztosan hiányzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik