Belföld

Ki nem találja, ki áll a gödi gyermekotthon ügye mögött

Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Soros György nem tud elbújni a szemfüles kormánysajtó elől.

Mint megírtuk korábban, a kormány rendkívüli vizsgálatot indított a gödi Topház Speciális Otthonban, mert a Magyarországon és az Egyesült Királyságban működő Mental Disability Advocacy Center nevű szervezet a 220, fogyatékossággal élő embert ellátó intézményben rossz higiéniai körülményeket, indokolatlan fizikai korlátozást, továbbá alultáplált és ellátatlan sebektől szenvedő gondozottakat talált áprilisi vizsgálata során.

A Magyar Idők azonban átlát a szitán.

A kormánypárti lap szerint ugyanis arról írni, hogy egy magyarországi otthonban rossz körülmények uralkodnak, felveti, hogy

újabb lejárató kampány folyik hazánk ellen.

Sőt, nem egyszerű lejárató kampány, hanem Soros György mesterkedése, ugyanis a Mental Disability Advocacy Centre-t a Soros-féle Open Society Foundations alapította 2002-ben és azóta is a szervezet egyik támogatója – írják.

Megemlítik azt is, hogy a közösségi médiában több hozzátartozó is visszautasította az otthont ért kritikákat. Azonban míg a kormánypárti lap Soros-ármányt emleget, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mégis felfüggesztette az intézmény igazgatójának megbízását, és az otthon bezárását is tervezik, mert szerintük sem felel meg a XXI. századi elvárásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik