Belföld

Fél napig váratták a kórházban a szívbeteg férfit

Délelőtt 11 után érkezett, este 11 után távozhatott, az idő nagy részében a folyosón üldögélt.

Tizenkét órán át várattak egy többször műtött szívbeteg férfit egy meg nem nevezett budapesti kórházban – írja a Blikk. Az 56 éves Kiss Pétert rosszullét miatt utalta be a háziorvosa, délelőtt 11 óra 15 perckor érkezett az intézménybe és éjjel negyed 12 is elmúlt, mire távozhatott. Az idő nagy részét folyosón ücsörgéssel töltötte.

Délután negyed 3-kor hívták be először, de csak annyit mondtak neki, hogy nem tudnak vele foglalkozni, mert nincs orvos a közelben. Fél 5-kor újra behívták, EKG-vizsgálatot végeztek, vért vettek, majd elküldték röntgenre, de ott megint várni kellett takarítás miatt. Egy óra múlva újabb vérvételre szólították, azután csak éjjel 11-kor szóltak neki, hogy hamarosan megkapja a zárójelentést.

Több mint 12 órát töltöttem el odabent úgy, hogy nem tudtam, nagy-e a baj, megoperálnak-e, vagy ezúttal megúszom – mondta Kiss Péter, akinek egyszer már újraindították a szívét és katéteres beavatkozáson is átesett.

A kórház azt közölte: a beteg saját lábán érkezett a sürgősségi osztályra, felmérték az állapotát és az eredmények nem igazolták a beutalóban szereplő diagnózist. Hozzátették: a kórház az ország és a főváros egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelye, és meglehetősen túlterheltek.

Magyarországon kétszer annyi a szívbaj miatti halálesetek száma, mint az EU legtöbb országában. A legnagyobb kockázati tényező, hogy rövid idő alatt jelentősen károsodik a szívizom – írja a lap. (A kiemelt kép illusztráció, fotó: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik