Belföld

Orbánnak 21 napja maradt

Visszaszámlálót indítottak a CEU mellett kiállók – írja a Magyar Nemzet. Azt remélik, hogy Orbán Viktor hallgatni fog arra a több tízezer emberre, aki utcára ment, hogy kiálljon az egyetem mellett, a sok jeles személyre, akik felszólaltak, az intézmények és a nemzetközi közösség véleményére.

Viszont ha nem hajlandó erre, akkor továbbra sem fogunk csendben maradni. Az óra elindult.

A visszaszámláló arra utal, hogy az Európai Bizottság április 26-án indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása, az úgynevezett lex CEU miatt. A brüsszeli testület illetékes szóvivője bejelentette, hivatalos felszólítást küldtek, így elindult az eljárás a törvénymódosítás ügyében, a kormánynak pedig egy hónapja van válaszolni, kifejteni saját érveit.

Közben kiderült, Orbán Viktor az uniós vezetőknek tett ígéreteivel ellentétben újabb frontokat nyit az egyetemmel szemben. A Népszava megtudta, hogy a kormány most a CEU-dolgozók tartózkodási és munkavállalási engedélyeit vizsgálná. Erre külön munkacsoportot hoztak létre az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik