Belföld

A KDNP-ből kilépett politikus reagált az ifjú KDNP meleglobbis vádjára

Lukácsi Katalin április 7-én a jelentette be, hogy kilép a KDNP-ből. A döntése már egy ideje érett, a végső lökést a CEU elleni támadás adta meg. A politikus Facebook posztban reagált az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tegnapi közleményére, amiben azt írták:

Bebizonyosodott, hogy Fekete-Győr András is csak a meleglobbi ember Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a svájci Neue Zürcher Zeitung című napilapnak adott interjút, amelyből kiderül, hogy az összes politikai elképzelése kimerül a melegházasság engedélyezésében.

Lukácsi Katalin válaszában azt írta, szükségét érezte megmagyarázni, “ami szomorú”.

Azt pedig végképp nem találni se a katekizmusban, se a II. vatikáni zsinat dokumentumaiban (de a Bibliában sem), hogy olyan személyes, a család legbelsőbb életét érintő kérdéseket kellene pártpolitikai adok-kapok szintjére süllyeszteni, és emberek életét, tragédiáit felhasználva karaktergyilkosságba kezdeni, mint a házasság és a nemi identitás

– áll a posztban.

Szerinte a törpe kisebbség az, aki a kereszténységet kirekesztésben éli meg, és színes köpenyként hordja politikai hatalom- és szavazatszerzésben.

Minél nagyobb hatalmad van, minél nagyobb hatással vagy az emberekre, annál inkább felelős vagy azért, hogy alázatosan cselekedj. Ha nem így teszel, a hatalmad tönkre fog tenni téged, és másokat is.

Leszögezte, ha valaki mindenféleképpen karaktergyilkossághoz akar fogni, abban is választhat eleget, “de a kereszténységre hivatkozva nyúlni ilyen kényes kérdéshez és ilyen stílusban, az antievangelizáció a javából, és nagyon elkeserítő”.

A teljes poszt itt olvasható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik