Belföld

Vona: Orbán fafejű “rossz hadvezér”

A Jobbik elnöke szerint a kormányfő felelőtlen háborúba vitte bele Magyarországot.

Megakadályozná a tizennyolc év alatti bevándorlók Magyarországi betelepítését a Jobbik. Vona Gábor a Hír Tv-ben azt mondta, a családegyesítés révén tömegek érkezhetnek az országba, ami növeli a terror fenyegetettség kockázatát.

A Jobbik továbbra sem nyitná meg a határokat sem a gazdag, sem a szegény menekültek előtt.

A pártelnök szerint Orbán Viktortól elpártolt a hadi szerencse,

úgy tűnik hogy egy rossz hadvezér, aki felelőtlen háborúba vitte bele Magyarországot, és ez nem is volna probléma ha ez az ő személyes ügye lenne, az ő személyes kudarca.

Vona Gábor azt tartja bajnak, hogy a kormányfő az egész országot belerángatta ebbe,

és az ő fafejűségének és szétesettségének a következményeit most az egész országnak kell viselnie, amennyiben a kormány terve valóra válik, de hát ezt nem fogjuk engedni és a Jobbik ki fog állni amellett, hogy a jelenlegi szabályozás maradjon érvényben.

A Jobbik elnöke arra reagált, hogy pártja benyújtotta újabb alkotmánymódosítását, mert úgy vélte kizárólag azzal szavatolható az ország biztonsága, ha nem tesznek kivételt fiatal vagy felnőtt, illetve szegény és gazdag migráns között. A fiatalokat az Orbán-kormány – előzetes álláspontjával ellentétben – immár beengedné, miután Brüsszelben Orbán Viktort és Rogán Antalt sarokba térdepeltették. A párt szerint a miniszterelnök elárulta a magyarokat, mert térdre ereszkedett az uniós bürokraták előtt, majd Rogán Antal vasárnap már arról beszélt, hogy enyhülhet a határzár.

Később a Kormányzati Tájékoztatási Központ tudatta, hogy a kormány folyamatos egyeztetéseket folytatott az Európai Bizottság tisztségviselőivel az érvényes magyar bevándorlási szabályokról.

A kormánynak a legfontosabb a tranzitzóna megtartása.

A tárgyalásokon az uniós tisztségviselők több ponton is kritizálták a bevándorlási szabályokat, a tranzitzóna működését, a kerítést. A kormány hajlandó lett volna arra, hogy – a gyerekekhez hasonlóan – a fiatalkorú migránsokat a tranzitzóna helyett egy őrzött, ifjúsági táborba helyezi el kérelmük elbírálásáig, ha vállalják az életkort megállapító DNS vizsgálatot. Brüsszelnek ez a kompromisszum nem volt elég, mert magát a tranzitzónát kifogásolják. A kormány szerint az a kerítéssel együtt garantálja a magyar polgárok és Európa biztonságát. Mivel a tárgyalások eredménytelenek voltak, a magyar kormány nem akar változtatni a bevándorlásügyi szabályokon, ha a Brüsszeli Bizottság eljárást indít, készen áll a jogi vita megvívására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik