Belföld

Rejtélyes robaj rázta meg Dunaharasztit

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2017. 05. 03. 15:02

Nem tudni, pontosan mi történt, de az erős hanghatás mellett rezegtek az ajtók, ablakok, az emberek megrémültek, az állatok menekültek szerda délelőtt.
Korábban a témában:

Dunaharaszti olvasónk keresett meg azzal, hogy délelőtt vagy fél percig tartó morajlást hallott, az ablakok és ajtók megrázkódtak, a kutya és macska bemenekült a kuckójába. Nemcsak ő érzékelte, a városiak zárt Facebook-csoportjában tucatnyian írtak róla.

Egyesek szerint földrengés volt, mások robbantásra gyanakodnak, de amiben mindenki egyetért: legalább fél percig tartó “dübörgés”, remegő ajtók és ablakok, a háziállatok pedig mindenhol menekülőre fogták.

Nem földrengés

Dunaharaszti valóban földrengésveszélyes területen fekszik – legalábbis magyar viszonylatban -, legutóbb idén január 24-én, a kora délutáni órákban egy 2,2-es rengés pattant ki a térségben. 1956-ban pedig egy 5,6-os földrengés nagyon komoly károkat okozott, emberéleteket is követelt.

Logikus tehát, ismét megmozdult a föld. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumban azonban nem érzékeltek földrengést sem Dunaharaszti környékén, sem máshol. Márpedig ha ez történt volna, a műszerek biztosan jelzik. Megkerestük a katasztrófavédelmet is, ám ott sem tudnak semmiféle balesetről, robbanásról, ami a jelenség hátterében állhat. A rendőrség is arról tájékoztatott, nem érkezett bejelentés arról, hogy Dunaharaszti térségben robbanás, robaj történt volna.

Talán a Honvédség

A dunaharaszti önkormányzattól sem sikerült érdemi információt szerezni, ők a város főutcáján semmit nem érzékeltek. Márpedig valaminek történnie kellett, ha egyszerre ennyi  ember is hallotta, érezte.

Felhívtuk a Honvédelmi Minisztériumot HM, hátha a Honvédség hajtott végre ellenőrzött robbantást a környéken, esetleg hadgyakorlatot tartanak és a Gripenek hangrobbanása rázta meg a várost. Kérdéseinket írásban kellett megküldenünk, amint befut a válasz, azonnal frissítjük cikkünket. Ha valakinek információja van a robajlással kapcsolatban, kérjük ossza meg velünk!

FRISSÍTÉS!

Befutott a HM válasza:

a Magyar Honvédség nem folytatott olyan tevékenységet a környéken, ami a hanghatást okozhatta.

Továbbra is marad a kérdés: mi történt Dunaharaszti környékén?

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.