Belföld

Molesztálta a kislányát és gyilkossággal fenyegetett, hogy megúszhassa

gyermekbantalmazas(960x640).jpg (Array)
gyermekbantalmazas(960x640).jpg (Array)

Első nyilvános ülését tartják szerdán annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint molesztálta és fenyegette kislányát. A férfit első fokon tavaly októberben ítélték el zárt tárgyaláson. Szexuális erőszak bűntettében, illetve kétrendbeli zaklatás bűntettében találta bűnösnek a Budapest Környéki Törvényszék és tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtotta. Másodfokon, azaz most a Fővárosi Ítélőtábla dönt. Azért került elé oda az ügy, mert a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A törvényszék első fokon megállapította, hogy a férfi 2014 nyarán “több alkalommal szexuálisan  közeledett” kiskorú lánya felé.

Mivel gyermeke nem viszonozta a  vonzalmát, elhatározta, hogy nemi vágyát szülői hatalmának  felhasználásával elégíti ki.

– áll a bíróság tájékoztatásában.

A kislány augusztusban mindent elmondott az anyjának, a nő pedig számon kérte a férfit. Az apa”válaszul” megverte a gyereket. Az asszony másnap elköltözött a gyerekekkel és feljelentést tett. Ám amikor a vádlott megtudta, hogy családja a hatósághoz fordult, azzal fenyegette meg párját, hogy megöli az anyját – vagyis a saját anyósát – ha nem vonja vissza a vallomását. Félelmében a nő és a gyermek így is tett, és az eljárás megszűnt. Az asszony rettegett, emiatt a fiúgyermekeivel visszaköltözött hozzá. A kislányt viszont szeptemberben kiemelték és nevelőszülőkhöz került.

 A férfi azonban továbbra is kereste vele a rendszeres kapcsolatot és fenyegette, zaklatta a kislányt. 2014 novemberében az anya megint elköltözött tőle a gyermekeivel együtt, és ismét feljelentést tett.
Kedden egy szabolcsi nevelőapa ügyében született döntés, aki rendszeresen molesztálta kislányát és verte őt, nehogy beszélni merjen bárkinek. A gyerek végül teherbe esett, a férfi így bukott le. Ő tizenkét évet kapott első és másodfokon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik