Belföld

Korábban is bántalmazott hajléktalanokat a tatabányai kettős gyilkos fiú

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: vasárnap két hajléktalan férfi holttestére bukkantak Tatabányán, mindkét áldozatot halálra verték. Hétfőn a rendőrség elfogott egy helyi, 15 éves fiút, aki beismerte tettét.

A Bors szerdai lapszámában az elkövető hátteréről ír. A lap elérte a fiú egyik korábbi barátját, aki szerint a kamasz sokat bulizott, csavargott, “nem a munkáról volt híres”.  Egy neve elhallgatását kérő lány a lapnak úgy nyilatkozott:

Gyakran drogozott, és hajléktalanokat is vert már ko­rábban. Erőszakos gyereknek ismertem, hajlamos volt a verekedésre, de ezt senki nem nézte ki belőle

-mondta a lány, aki a fiú korábbi barátnőjének ismerőse. Az elkövető korábbi szomszédja a családi háttérről elmondta: az édesanya gyakran hagyta egyedül a kamaszt 5 éves öccsével.

Sokat veszekedtek, mindig a nagyfiút okolta mindenért. Az egyik szülinapján ahelyett, hogy vett volna neki egy tortát, leküldte a családsegítőbe, hogy majd ott kap egyet

– fakadt ki az asszony a Borsnak. A kamaszt eltanácsolták az egyik helyi általános iskolából, egy másikba helyezték át. A lap információi szerint a fiú pillangókést vitt az iskolába.

A fiú előzetes letartóztatásáról szerdán döntenek. Akár 15 évre is rács mögé kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik