Belföld

Csodát tettek a műtőasztalon, hogy megmentsék a megkéselt kutyát

Brutális állatkínzásról kaptak bejelentést a pápai rendőrök május elsején. Egy Veszprém megyei faluból hívták őket, a bejelentő elmondta, hogy egy vérző kutya tévedt az udvarára. A járőrök orvoshoz vitték a sérült állatot, aki a rendelőben életmentő műtéten esett át.

Kiderült, a kutyát 22 éves gazdája sebezte meg egy késsel, mert idegesítette a folyamatos vonyítása és így akarta elérni, hogy csendben maradjon.

Állatkínzás bűntette miatt indult eljárás ellene.

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán a következőket írják:

Szívszorító Május 1-e!!!! Ma délután telefonált Dr. Bede Annamária , hogy tudunk-e fogadni egy bántalmazott kutyát, akit most műtenek meg! Szerencsére éppen volt egy pici üres kennel…Pápa melletti faluban, Vaszaron, elvágták ennek a kutyusnak a torkát!!!! KÖSZÖNET a bejelentőnek, aki szólt a Pápai RENDŐRSÉGNEK, és ők azonnal intézkedtek!!! Behozták a rendelőbe, és Ancsa Dr.nő rögtön megoperálta!!! Nem találunk szavakat erre a brutális tettre!!! A nyakán, kb. 10 cm-es részen bőr sem volt, szinte teljesen körbevágták, így nehéz “dolga” volt a doktornőnek!!!! Köszönet és hála, hogy megmentette!!!!

A bejegyzésből kiderült az is, hogy a sérült kutya este már a gondozásukban volt, és enni is tudott. Naponta viszik kötözésre és kezelésre.

Már a gondozásunkban van, és mivel “nem túlsúlyos”, az esti órákban már éhes volt! Naponta kell vinni kötözésre és kezelésre! Reméljük, hogy meg fog gyógyulni, a sebe és a lelke egyaránt!!! Evés közben is kapta a simogatást, és ő egyfolytában csóválta a farkát!!!

Fotó: police.hu
Olvasói sztorik