Belföld

Belerúgott a begőzölt vádlott az ügyészi asztalba, fogház lett a vége

A mosdósi garázdát felbőszítette, hogy nem veheti fel mobiljával a tárgyalását. Rúgott.

Komoly bűncselekmény elszenvedőjévé vált a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egyik bútordarabja. Egy mosdósi férfi ellen garázdaság miatt folyik eljárás, tárgyalási őrizetben volt, az eljáró bíró figyelmeztetése ellen nem kapcsolta ki a mobilját, fel akarta venni a tárgyalást – írja a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

A bíró figyelmeztette a vádlottat a mobilozás jogi következményeire, mire az “indulatba jött”, és talppal, erővel belerúgott az ügyész íróasztalába. A továbbiakat szó szerint kell idéznünk, annyira megrázó a történet:

Az íróasztal a rúgás erejétől elmozdult a helyéről. A vádlott rendbontása miatt a bírónak a tárgyalást félbe kellett szakítania, és azt csak a rendőri erősítés helyszínre érkezése után tudta folytatni az ítélet kihirdetésével.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított vádlottat a Kaposvári Járásbíróság bűnösnek mondta ki hatósági eljárás megzavarásának vétségében. Hat hónap fogházat kapott két év próbaidőre felfüggesztve, valamint elrendelték a pártfogó felügyeletét. A vádelem fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik