Belföld

Tizenöt éves fiú ölt meg két embert Tatabányán – újabb részletek

Indítványozta az ügyészség annak a 15 éves fiúnak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint megölt két hajléktalan férfit a hétvégén Tatabányán. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a 24.hu megkeresésére közölte:

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalkorú 2017. április 30. napján, a hajnali órákban Tatabányán, egymást követően olyan súlyosan megvert két férfit, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették.

Több lap arról írt, hogy a fiú azon túl, hogy megverte áldozatait, elvágta a torkukat. A hivatalos tájékoztatásokban azonban ez nem szerepel.

A főügyészség azért indítványozza a legsúlyosabb kényszerintézkedést, mert a bűncselekmény tárgyi súlyára és büntetési tételére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított megszökik, de nem zárható ki az sem, hogy a fiatalkorú szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást – közölték.

A tini ellen egyébként több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette a gyanú. Hogy pontosan mi történt, mi volt az elkövetési mód a további nyomozás feladata tisztázni – válaszolták kérdésünkre.

Az atv.hu közben arról írt, hogy a fiúnak tettestársai is lehettek. A környéken lakóktól úgy értesültek, hogy négy elkövetőt keresnek a rendőrök.

Fotó: police.hu

Szemtanúk szerint egyikük feje a felismerhetetlenségig szét volt verve, az ATV Híradó pedig arról számolt be, hogy mindkét áldozatnak elvágták a torkát.  Az ATV a helyszínen megtudta: egyiküket „Tányérnyak” becézték, és a légynek sem ártott. A beteges férfi még nyáron is vastag télikabátban közlekedett, mondván: fázott ő már annyit életében, hogy minden meleget be akar gyűjteni. A középkorú férfi a lakótelephez közel áruló zöldségesnek segített, jellemzően reggel 6-tól napi 2 ezer forintért zárásig.

A Bors információi szerint Tányér három éve került az utcára, korábban pincérként dolgozott a vasútállomás restijében, és anyja alkoholproblémák miatt nem fogadta be otthonába, barátnője pedig, azért, mert másokkal osztozott egy albérleten. A másik áldozat egy nyugdíjas bányász, az ukrán származású, 56 éves F. Béla, Vladimir volt, aki szintén a piacon dolgozott kisegítőként.

A 15 éves fiú hegesztő szakmunkásnak tanult egy olyan iskolában, ahová jellemzően nehezebb sorsú fiatalok jártak. Ismerősei szerint a fiatal vezéregyéniség volt abban a bandában, amelyikkel rendszeresen a lakótelepen randalírozott. Információik szerint a fiú nem ismeri édesapját, édesanyja egyedül neveli kisöccsével, és a beszámolók alapján viharos családi életet élnek albérletükben, rendszeresek az ordibálások, verések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik