Belföld
Image: 73483992, A hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok a budapesti Hősök terén, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepségen, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Eldőlt: nem lesz BKV sztrájk, aláírták a megállapodást

24.hu
24.hu

2017. 05. 02. 14:07

Korábban a témában:

Ahogy az várható volt, aláírta a bérmegállapodást a BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, olvasható a BKV közleményében.

A szakszervezetek a munkáltatóval közösen aláírták a BKV Zrt. munkavállalói 2017. évi bérfejlesztésének mértékéről és a társasági juttatásokról szóló megállapodást. Ennek során az utóbbi évek legnagyobb mértékű bérfejlesztése valósul meg, amelyért a Társaság menedzsmentje köszönetet mond Tarlós István főpolgármesternek.

Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláíráskor kiemelte az érdekképviseleti oldal konstruktív hozzáállását, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a tervezett képzési programok és a piacképes bérmegállapodás pozitív hatással lehet a munkaerőhiányra.

A megállapodás értelmében a Társaság

2017. január 1-ig visszamenően átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre, amelyből 10% alapbérfejlesztés, 5% pedig bérfelzárkóztatás célját szolgálja, elsősorban a hiányszakmákra és a legalacsonyabb jövedelműekre vonatkozóan.

Az ágazati sajátosságokat figyelembe véve jelentős mértékben emelkedik a járművezetők és a szakmunkások bére, valamint a megállapodás a munkaerő-piaci helyzet javításának érdekében a szellemi munkavállalók piaci bérszínvonaltól eltérő béreinek felzárkóztatását is rendezi a felhasználható források nyújtotta lehetőségeken belül.

A BKV Zrt. vezetése az érdekvédelmi szervezetekkel együtt a bérmegállapodás részleteinek kialakításakor törekedett rá, hogy a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra és a bérfejlesztés széleskörűen és hatékonyan kezelje a hiányszakmák, illetve az átlagos bérszinttől jelentősen elmaradt bérek kérdését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.