Belföld

Majdnem megtelt a Hősök tere a Momentum tüntetésén

Hatkor kezdődött volna, de a rossz időjárás miatt kicsit csúsztt a Momentum felvonulása. Párezer ember azért így is összegyűlt a Szabadság téren, hogy innen végigvonuljanak a Hősök teréig, ahova nemrég értek oda. László kolléga szerint sokan vannak, a Hősök terétől tere majdnem tele van.

László Pál a helyszínen van, követi az embereket és az eseményeket. Fekete-Győr András még a Szabadság téren elmondta, hogy a Hősök terén három beszédet hallhatnak majd a felvonulók.

Fotó: Bielik István

Fekete-Győr egyébként azt is elmondta várakozás közben, hogy sok sikert kíván Gyurcsány Ferencnek a választáshoz, de a Momentum nem baloldali párt, és ellenzéki összefogásban sem szeretne résztvenni. Főleg olyan pártokkal nem, amelyek már bizonyíthattak volna.

Fotó: Bielik István

Hajnal Miklós, a Momentum XIII. kerületi elnöke szerint ma az Európai Unióhoz való csatlakozásukat ünneplik, és azt, hogy mindig Európához fognak tartozni.

Fotó: Bielik István

A Honvéd-Bajcsy-Zsilinszky-Izabella utcák vonalán közlekedik a tüntetés, így nem érintik az Oktogont. Az orosz nagykövetséget viszont érintette, itt zajongtak a felvonulók, majd a Csengery utcában is felhangzott a “Mocskos Fidesz”

A Hősök terén a Momentum elnökségi tagjai beszélnek, Oroszországról, az Európai Unióról és a kettőhöz fűződő magyar viszonyról.

Orbán Viktor Magyarországa egy üres puszta, a közepén egy Állítsuk meg Brüsszelt! táblával

– mondta Fekete-Győr András.

Fotó: Bielik István

Fekete-Győr egyébként kifejezetten erős beszédet mondott, amiben nem csak az Orbán-kormányt kritizálta, hanem a saját potenciális bázisukat is megpróbálta mozgósítani. A Fekete-Győr mondanivalójának lényege az volt, hogy lehet változtatni, és nem félnek a Fidesztől.

A tüntetés Fekete-Győr beszéde után véget ért. Arra kérték a szimpatizánsokat, hogy vegyenek el az aktivistáktól momentumos matricákat, és még ma este ragasztgassák le az összes Állítsuk meg Brüsszelt! propagandaplakátot.

Fotó: Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik